Annons
Nyheter

Brand i kontorsrum på skola – misstänkt mordbrand

Sent på torsdagskvällen kom larm om rökutveckling från Älghultsskolan.
Älghult • Publicerad 7 juni 2019
Foto: Carl Carlert

SOS Alarm fick uppgiften klockan 23.43 och bekräftade att det brann i skolan. Ett flertal brandbilar skickades dit liksom polis.

Klockan 00.30 ska fem fordon vara framme och ett sjätte vara på väg, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Annons

– Branden är släckt sedan en god stund tillbaka. Den var ganska snabbt åtgärdad. Nu håller vi på med restvärde, säger Per Pettersson, räddningsledare vid Räddningstjänsten östra Kronoberg, strax efter klockan 01.30.

Det har brunnit i ett kontorsrum, berättar han.

– En begränsad brand i papper och annat. Det har inte riktigt gått in i konstruktionen.

Själva branden ska ha varit släckt strax före klockan 00.30. Räddningstjänst från Alstermo, Lenhovda och Åseda har arbetat vid brandplatsen. Personal från Kosta larmades, men kunde vända tillbaka.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och stöld genom inbrott.

– Jag tycker det här är väldigt tråkigt, säger skolans rektor Magnus Assarsson.

Han berättar även att det är pengar ur en handkassa som försvunnit. Hur mycket pengar det rör sig om vill han inte berätta, men det ska röra sig om en mindre summa.

– Det är ett rum som är brand- och rökskadat och det luktar brand i korridoren. Vi håller på att röja och göra i ordning så att det kan vara skola som vanligt på måndag, säger han.

Skolan har den senaste tiden haft flera inbrott i sin fritidsgård.

– Det vore önskvärt om polisen var här lite oftare och är synbara. Men jag förstår att de har prioriteringar också.

Annons

Ambulanspersonal har också varit på plats, men kunnat vända tillbaka utan att ta med sig någon person. Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt räddningstjänsten.

– Man har tagit sig in i skolbyggnaden via ett fönster och som det synes gjort upp en hög med papper och tänt fyr på den, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Foto: Carl Carlert
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Filip BolmgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons