Brand i verkstads- och garagebyggnad

Hovmantorp Artikeln publicerades

Sent på Valborgsmässoafton kom larm om en brand i en byggnad mellan Hovmantorp och Lessebo.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 23.09.

– Räddningstjänst är på plats och polis kallad, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisen i region syd, klockan 23.30.

Vid 00.30-tiden jobbar räddningstjänsten med branden och har begärt förstärkning, enligt SOS Alarms händelseinformation. Byggnaden ska vara en verkstadslokal med garagedel, cirka 40 kvadratmeter stor, enligt räddningstjänsten.

Klockan 01.30 uppger Roger Nylander, insatsledare vid Räddningstjänsten östra Kronoberg, att man fortfarande arbetar med branden.

– Vi jobbar med att ta hål i taket för att komma åt brandhärdar i den underliggande takkonstruktionen. Men min bedömning är att vi har branden under kontroll, säger han.

Hur omfattande är skadorna?

– Det har begränsats till vattenskador och brandskador i konstruktion, ytterväggar och takkonstruktion. I delar av byggnaden. Det var lite jobbigt för dem att komma åt branden eftersom konstruktionen är inklädd i plåt både in- och utvändigt.

Ambulans och polis har varit på plats och polisen gör en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Man verkar ha eldat i en kamin som finns i ett uthus och så har det spritt sig, säger Samir Cehic, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid branden.

Räddningstjänstpersonal från Hovmantorp, Lessebo, Kosta samt Växjö jobbade med branden.

– Vi ska börja avveckla delar av styrkorna inom en snar framtid, men kommer att vara kvar med personal någon timme, säger Roger Nylander klockan 01.30.