Annons
Nyheter

Våldsdömd och nazist på KD:s valsedel

En man på KD:s valsedel har tidigare blivit dömd i tingsrätten för våldsamt motstånd när han blev utkastad från en krog och skrek nazistiska slagord, skriver Hela Hälsingland.
Politik • Publicerad 10 mars 2018
Foto: Mikael Fritzon/TT

Tidigare i veckan avslöjade helahälsingland.se att en före detta medlem i Nordiska motståndsrörelsen är invald på Kristdemokraternas lista till höstens kommunval i Söderhamn.

Nu visar det sig att ännu ett kontroversiellt namn lagts till på valsedeln. Mannen har tidigare blivit dömd i tingsrätten för våldsamt motstånd när han blev utkastad från en krog och skrek nazistiska slagord, skriver tidningen.

Annons

Han har också drivit en blogg där han kartlade adresserna till folkvalda i Söderhamns kommun eftersom mannen ansåg att politiker undviker att bo nära invandrare. På bloggen har han bland annat skrivit om politikers höga löner samt negativa inlägg om invandring.

– Det ser inte bra ut, definitivt inte. Jag visste att personen hade ett förflutet av ungdomligt leverne som inte var bra, säger KD:s vice ordförande i Söderhamn, Olle Persson, som har varit med och tagit fram förslag till namn på valsedeln.

Olle Persson vill ta upp personens plats på listan för diskussion på helgens styrelsemöte.

Mannen nekar till att ens vara medlem i partiet och känner inte till att han finns med på KD:s lista.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons