Annons
Nyheter

Varnar för skatteåterbäringsbluff

Ekonomi (TT) • Publicerad 3 juni 2019
Skatteverket varnar för bluffmejl och falska SMS som ser ut att vara från Skatteverket. Arkivbild.
Skatteverket varnar för bluffmejl och falska SMS som ser ut att vara från Skatteverket. Arkivbild.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Skatteåterbäringstider är lika med högsäsong för bedragare. Under de kommande dagarna får 2,7 miljoner svenskar dela på drygt 23 miljarder kronor i skatteåterbäring, utbetald från Skatteverket.

Samtidigt går myndigheten ut med en varning på sin hemsida om att det kan förekomma falska mejl och SMS i olika varianter där det ser ut som att det är Skatteverket som är avsändare.

Annons

Det rör sig om mejl och SMS där mottagaren exempelvis uppmanas att lämna ifrån sig kontouppgifter. Men Skatteverket frågar aldrig efter kontouppgifter på det sättet.

Rådet från myndigheten är att inte klicka på länkar, öppna bifogade bilagor eller att svara på meddelandena om du misstänker att det är falskt och i stället radera det.

Skatteverket ber endast om kontouppgifter via sina e-tjänster som nås efter inloggning med e-legitimation.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons