Annons

Växjö har blivit Årets idrottskommun. Vill ditt parti fortsatt satsa på idrotten i Växjö?

Så svarar de politiska partierna:
Växjö • Publicerad 15 augusti 2018 • Uppdaterad 28 augusti 2018
Växjö DFF
Växjö DFF

Moderaterna:

Ja. Idrotten är viktig för Växjös attraktivitet. Att stötta föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet är viktigast i kultur- och fritidspolitiken, samtidigt som vi på olika sätt skapar möjligheter för en fungerande elitidrott. Ridsporten är prioriterad i budgeten för 2019.

Annons

Centern:

Ja. Växjö är känt i hela landet för Arenastaden och våra duktiga idrottsutövare. Ny simhall kommer att byggas och vi ser gärna att man kan kombinera med ett sporthotell.

Liberalerna:

Ja. Vi vill satsa kraftigt på att Växjö ska fortsätta vara en supermakt inom svensk idrott. Vi behöver satsa på nya anläggningar inom till exempel ridning, simning och skidåkning. Men också genom att stärka stödet till föreningar och sänka planhyror. Inte minst vill vi göra Växjö till ett nationellt och internationellt centrum för e-sport.

Kristdemokraterna:

Ja. Vi vill satsa på det civila samhället och föreningslivet där idrottsrörelsen ingår. Gärna med fokus på breddidrotten.

Socialdemokraterna:

Ja. Vi vill höja stödet till föreningarna och har anslagit tre miljoner kronor till det. Vi vill också göra en storsatsning på ridsporten vilket vi vill anslå sex miljoner kronor till. Växjö behöver också en ny simhall.

Vänsterpartiet:

Ja. Genom att fortsätta stödja föreningslivet och idrotten samt genom en särskild satsning på ridsporten som länge varit eftersatt i kommunen.

Annons

Miljöpartiet:

Ja. Barn och ungdomsidrott är viktigt och vi vill fortsätta driva politik som stödjer det. Vi har sett till att införa en jämställda sponsringspolicy och lägger mer pengar på hästsporten. Men mer behövs för att rusta upp anläggningarna.

Sverigedemokraterna:

Nja. Vi ska fortsätta satsa på idrotten men får inte glömma att många invånare förväntar sig att även deras intressen ska gynnas, såsom musik, djur etcetera Simhall är satsningen som ska göras framöver.

ALLA NYHETER OM VALET HITTAR DU HÄR

Kerstin HaggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons