Ja till vårdnadsbidrag men bara på heltid

Växjö 2008-05-22

Antingen barnomsorg eller vårdnadsbidrag. Det är alternativen för de som vill utnyttja det lokala vårdnadsbidraget som förväntas införas den 1 juli i år.I veckan har möjligheten till lokalt vårdnadsbidrag klubbats i riksdagen. Växjö kommun är en av 20-talet kommuner i landet som kommer att införa vårdnadsbidrag redan den 1 juli i år. Tidsplanen är mycket tajt. Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar frågan nästa vecka och skol- och barnomsorgsnämnden beräknas besluta vilka regler som ska gälla först 16 juni.
Kommunerna har stor frihet att utforma reglerna till vårdnadsbidraget. I Växjö krävs att man inte utnyttjar den kommunala barnomsorgen för att vara berättigad till bidraget. Riksdagsbeslutet ger möjlighet till avtrappningsmodeller, men det blir alltför kostsamt och administrativt krångligt, bedömer Växjö kommun.
Bidraget föreslås bli 3000 kronor i månaden per barn mellan ett och tre år, vilket är maxbeloppet för vad man får betala ut.
I Växjö kommun finns drygt 500 barn i den aktuella åldersgruppen. De som utrett frågan på skol- och barnomsorgsförvaltningen räknar med att kanske 200 av dessa föräldrar kan få bidraget.
Det kommer nämligen att finnas begränsningar i regelverket. Bland annat måste man plocka ut all föräldraledighet först. Man får inte heller gå på a-kassa eller ta emot andra former av bidrag.
Om man vill gå ur systemet är det en månads uppsägning, men de vanliga reglerna för barnomsorgskön gäller.
huvudnyheter just nu

Så här hanterar lasarettet ett ebolafall

Inblick [Uppdaterad i dag 06:23]

 

Idag berättar Smålandsposten om hur sjukvården rustar sig för eventuella ebolafall. Se TV-inslaget om hur Centrallasarettet i Växjö hanterar misstänkta ebola-fall.


TV: Smålandsposten Nära 22 oktober

Nyheter [Uppdaterad i går 16:33]

Länets smittskyddsläkare visar rummet dit eventuella ebolafall ska undersökas. Polisen berättar om den nu gripna mordmisstänkta mannen från Växjö. Fler nyheter och en lokal väderprognos får du i dagens Nära.

 


TV: Powerplay den 22 oktober

Sport [Uppdaterad i går 15:40]

Växjö Lakers fick åter vinna i SHL-hockeyn när man slog Linköping i tisdags. I dagens Powerplay möter ni Tomi Kallio. Det blir även Lakersnyheter och det senaste inför kvällens matcher i Hockeyettan. Det är också premiär för vårt nya inslag "Veckans topp - veckans flopp".

 


Växjö

Du missar väl inte G?

G är det nya magasinet för Växjö. Ett magasin om mode, krogliv, träning, shopping, evenemang, spännande profiler, inredning, design och allt annat som förgyller livet.
G kommer ut en gång i månaden.
Hör gärna av er med tips till Kristina Bingström.
Tel: 0470-77 06 20
E-post:magasin-g@smp.se
Hemsida: www.magasinetg.seKalendern

Har ni haft föreningsmöte?

Klicka på länken nedan för att skicka in ett referat från föreningsmötet till oss. Vi är intresserade av att få del av dessa möten och en del av texterna kommer vi publicera i tidningen.

Mest läst på Växjö senaste dygnet


Nyheter

Läs mer i dagens Smålandsposten

Växjö: Upphandling av psykoterapi drar ut på tiden • Innovation camp med fokus på ungt företagande • Inblick: Sjukvården rustar för Ebola • Alvesta: Få sökande till Alvestas lucia • Kultur och nöje: Provocerande roligt om Förintelsen • Personligt: Anna Gilius fyller 40 år • Älmhult: Ehis och Anastasia kämpar för att få stanna i Sverige • Uppvidinge: Skolungdomar får filmkväll • Tingsryd: Elever bjöd på djurisk konsert • Krönikan: Sara Bäckmo: Med näsorna mot rymden

Sport

Fel sida publicerades

Ett tekniskt fel medförde att samma artiklar publicerades på sidan B15 och B16 i dagens Smålandsposten. Klicka på pdf:en här bredvid och läs rätt sportsida!

Tjänstgörande webbredaktör

Har du hört någonting som vi borde skriva om?
Tipsa oss!

0470-770645

Anna Fritzén
anna.fritzen@smp.se
Telefon: 0470-77 06 45


Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Mondeo 2,2TDCi Business 5d -11
Svartmetallic 5.600 mil 193.000 kr