Ja till vårdnadsbidrag men bara på heltid

Växjö 2008-05-22

Antingen barnomsorg eller vårdnadsbidrag. Det är alternativen för de som vill utnyttja det lokala vårdnadsbidraget som förväntas införas den 1 juli i år.I veckan har möjligheten till lokalt vårdnadsbidrag klubbats i riksdagen. Växjö kommun är en av 20-talet kommuner i landet som kommer att införa vårdnadsbidrag redan den 1 juli i år. Tidsplanen är mycket tajt. Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar frågan nästa vecka och skol- och barnomsorgsnämnden beräknas besluta vilka regler som ska gälla först 16 juni.
Kommunerna har stor frihet att utforma reglerna till vårdnadsbidraget. I Växjö krävs att man inte utnyttjar den kommunala barnomsorgen för att vara berättigad till bidraget. Riksdagsbeslutet ger möjlighet till avtrappningsmodeller, men det blir alltför kostsamt och administrativt krångligt, bedömer Växjö kommun.
Bidraget föreslås bli 3000 kronor i månaden per barn mellan ett och tre år, vilket är maxbeloppet för vad man får betala ut.
I Växjö kommun finns drygt 500 barn i den aktuella åldersgruppen. De som utrett frågan på skol- och barnomsorgsförvaltningen räknar med att kanske 200 av dessa föräldrar kan få bidraget.
Det kommer nämligen att finnas begränsningar i regelverket. Bland annat måste man plocka ut all föräldraledighet först. Man får inte heller gå på a-kassa eller ta emot andra former av bidrag.
Om man vill gå ur systemet är det en månads uppsägning, men de vanliga reglerna för barnomsorgskön gäller.
Mycket glädje med Sjungande Julkort

Vimmel [Uppdaterad 2014-12-14]


Läs mer


huvudnyheter just nu

TV: Smålandsposten Nära 18 december

Nyheter [Uppdaterad i går 16:47]

Nyheter från länet ser du i torsdagens nyhetssändning.

 


Smålandsposten sätter färg på julen

Nyheter [Uppdaterad i går 17:02]

När rondellerna i Växjö blev utan julpynt ryckte Smålandsposten och vår inredare Erica Hörberg ut. De färgsprakande granarna i Linnérondellen föll förbipasserande i smaken.

 


TV: Han såg sin bil brinna

Växjö [Uppdaterad i går 12:19]

Under natten till torsdagen har ett miljöhus och många bilar brunnit på Sommarvägen i Växjö. Abbas Mehdi väcktes av sin fru och från balkongen kunde de se när deras bil brann.

 


TV: Powerplay - med allt om allettan

Sport [Uppdaterad 2014-12-17]

I julveckan drar allettan i gång. Troja och Tingsryd är favoriter enligt Daniel Enestubbe. "Det finns två vinnare, resten är losers", säger han i veckans Powerplay. Vi pratar även SHL-hockey och ni möter Växjö Vipers tränare Niklas Nordén inför omstarten i SSL-innebandyn.

 


Växjö

Du missar väl inte G?

G är det nya magasinet för Växjö. Ett magasin om mode, krogliv, träning, shopping, evenemang, spännande profiler, inredning, design och allt annat som förgyller livet.
G kommer ut en gång i månaden.
Hör gärna av er med tips till Kristina Bingström.
Tel: 0470-77 06 20
E-post:magasin-g@smp.se
Hemsida: www.magasinetg.seKalendern

Har ni haft föreningsmöte?

Klicka på länken nedan för att skicka in ett referat från föreningsmötet till oss. Vi är intresserade av att få del av dessa möten och en del av texterna kommer vi publicera i tidningen.

Mest läst på Växjö senaste dygnet


Nyheter

Läs mer i dagens Smålandsposten

Växjö: Brottsligheten sjunker kraftigt i Braås • Engelska lärs via äverntyrsspel • Omtyckt lärare lämnar tomrum Inblick: De senaste tusen åren med domkyrkan - i ord och bild • Uppvidinge: Fler reflexer delas ut i Uppvidinge • Älmhult: "Jag är så trött på att behöva kämpa" • Alvesta: Näringsministern besökte Alvestautbildning • Krönikan: Kent Axelsson: Nu tar det ny fart efter vilksenheten

Nyheter

Lucia från Växjö domkyrka

Smålandsposten sände direkt från Katedralskolans luciatåg i domkyrkan i Växjö på lördagen. Se sändningen i efterhand här.

 

Nyheter

Smålandsposten på Facebook


Nyheter

Ingen jul utan tomte och julgran

Smålandspostens tomte visar upp barnens teckningar och pratar med en julgransexpert!

 

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Mondeo 2,2TDCi Business 5d -11
Svartmetallic 5.600 mil 193.000 kr