Nio tog överdoser - en dog

Växjö 2009-07-02 | Uppdaterad 2009-07-02

Under de senaste dagarna har nio personer tagit överdoser av narkotikaklassade läkemedel enbart i Växjö. En av dem, en 25-årig man, avled.


LäS MER


– Det är extremt många fall på kort tid. Vi utesluter inte att det finns ett samband mellan överdoserna av bensodiazepiner och stölden av akutväskan på Hovshaga vårdcentral i förra veckan, säger Robert Loeffel, Kronobergspolisens informationschef.
Överdoserna har uteslutande skett med olika typer av bensodiazepiner, såsom valium och stesolid. Det var den typen av läkemedel som akutväskan bland annat innehöll.

Det är både män och kvinnor mellan 20 och 40 år gamla som tagit överdoserna. Alla inblandade rör sig i missbrukarkretsar, flertalet har hittats liggande utomhus och hämtats med ambulans. Tack vare att personerna snabbt kommit under sjukhusvård är det inte fler än den 25-årige Växjöbon som avlidit.Kommentarer

 • Det är...

  ...för jäkligt att samhället accepterar att människor missbrukar och förstör sig. Dessutom är det ett stort slöseri med skattepengar att köra dessa missbrukare in och ut från sjukhus...


 • förstå

  Folk måste förstå att läkemedel är farligare än det som folk kallar knark, förutom opiater. kanske dags att se över hela narkotikapolitiken. att bara förbjuda allt fungerar inte


 • R.I.P

  Rip Stefan.


 • ...

  Ård Ård lilla Ård. Varför!?!


 • hjärnlösa eller???

  blir mest förvånad över att det är så gamla människor som har gjort nåt så här jävlar korkat utan att förstå bättre.


 • eget ansvar

  vari ligger ens egna ansvar, oavsett förbud eller inte så är tobak, alkohol, droger, läkemedel m.m skadligt.
  Nä, dags å ta ansvar för sitt eget liv...


 • En människa han också

  De är också människor,precis som de som gör andra val och dör av det.Som att dricka sprit!!!
  Så du "skurk" tänk dig för, det kan vara en du känner nästa gång.


 • SKURK

  Du "skurk" vet inte vad du snackar om, hur kan du säga att det är slöseri när det gäller en människa.En vacker dag kanske det är du...det räcker med en tablett.Det är väl lika korkat cykla utan hjälm.Knip igen,du kände inte honom eller någon av de andra som mår dåligt i detta samhälle.Vila i frid Stefan


 • Växjö drogvänlig stad

  Är så fan trött på läsa varje dag om missbruk,droger,unga vackra liv som slösas bort i den vacka staden. Vad gör ni som sitter på makten. Polisen ,socialen,politiker.? Ni utålar aldrig Er när sånt händer skäms!!.Andra stader i Sverige utmärker sig för miljön,idrott,sommarjobb för ungdommar. Växjö droger,kriminalitet,unga som dör i överdos Skäms!! Det gör ont och ni som bara tänker på straff,fängelse etc, etc Det ni föreslår har inte hjälpt hittills ansträng er lite och kom med nya tankar och krev lösningar av de som har makten i växjö. Ni som lever i en bubla var inte
  trygga i er bubla. den kan gå sönder en vacker dag och då kommer att vara försent. Vakna växjöbo och krev att de som bestämmer inte ska tänka embart på sina saftiga löner utan på de som de säger representerar och tjänar


 • ..

  Vila i frid stefan!


 • Vila i frid

  Olyckligt!

  Vila i frid lilla Stefan! :(


 • Skurk

  Även du är en del av samhället. Vad gör just DU för att dra ditt strå till stacken? Så lätt att sitta där och klaga över samhället som inget gör. Men hur lätt är det att göra när ingen i samhället vill göra något, eller jobba med just det som det behövs folk till eller utbildar sig till det som det behövs folk till osv osv? Alla har ett ansvar, även du....

  Men visst, skulle alla ta sitt ansvar och vara goda medborgare och medmänniskor skulle världen se helt annorlunda ut . . .


 • accepterar?

  vadå accepterar missbruk? det är väl ingen som gör. tullen vid öresundsbron är den som beslagtar mest narkotika i europa. fattar inte vem det är som accepterar?!? däremot kan jag tycka att man gör för lite för dem som hamnat i missbruket.


 • men alltså Skurk?!

  Så du tycker att vi ska ha ett samhälle med selektiv vård? "för jäkligt att samhället accepterar att människor missbrukar och förstör sig" Var nog det mest korkade jag läst. Men sverige är ju bra på förbud och skumma lagar så du passar väl rätt bra i det svenska förmyndar samhället... själv tycker jag att alla har en fri vilja och ska fortsätta att få ha det...


 • re det är:

  ja det är tur att ditt liv är så bra så du slipper sånt. så skönt med människor med medkänsla. det kanske är bättre att försöka hjälpa dom som har det värre än dig själv. och läkemedel är det många unga som testar och tycker det är häftigt och sen går det fel. men visst dödsstraff är ju nåt vi också ska sträva efter i vårt samhälle...


 • Svensk politik

  Svensk narkotikapolitik är bland världens mest mest restriktiva. Vi har också högst antal döda tunga missbrukare per capita. Hjälp dem istället med subtex, metadon etc. Vinst = ett drägligt liv för missbrukaren samt mindre kriminalitet. Så gör man i andra mer liberala länder och räddar liv.


 • väntar på en kommentär

  Finns ingen makt människa i Växjö som kan utala sig om vad fan de gör för att få ett slut på det här som gör Växjö till en drogvänlig lilla stad? Droger och unga vackra människor som föloras nästan dagligen fy skäms!!


 • R.I.P steffe

  synd synd steffe


 • :'(

  Vila i frid. Jag älskar dig stefan. jag hoppas du finner ro nu och hälsar på oss i våra drömmar. du är så jävla saknad<3


 • R.I.P

  R.I.P varför?????


 • lägg ner

  kan ni lägga av och hålla på att snacka skit eller.. det är en polare som har dött och ni håller på att tjabba massa skit.. lägg ner nu.

  R.I.P


 • Vila i frid min älskling

  Du är saknad min älskling, änglarna hämtade dig för tidigt, jag hoppas du finner ro där uppe i molnen och ser ner óch vakar oss andra och vet hur älskad du va! Du kommer för evigt vara en del av mitt hjärta som slets bort när du somnade in. Finner inga ord men du va den mest omtänksamma och underbaraste pojkvännen jag kunde haft, varför togs du ifrån mig? Min älskling jag ska fortsätta kämpa för våran, för din skull! Du var och kommer alltid vara en stor del av mitt liv.


 • Samhällets fel?

  En förutsättning för att man ska kunna hjälpa en människa är att personen vill bli hjälpt och bjuder till. Men det är ju så häftigt med droger. Ja i alla fall till något sådant här händer och då är det plötsligt samhällets fel. Var det samhället som fick er alla drogliberaler att börja? Vad jag vet upplyser alla som ni nu kastar skit på om vad som oftast blir följden av drogmissbruk. Tänk efter före och ge fan i att gnälla när det är för sent.


 • kram

  vi saknar dej syns i ett annat liv


 • .

  Ingen som tvingar någon att börja med droger!


 • Eget ansvar

  Tragiskt! Man kan skylla mycket på samhället men ju mer man skyller på det och "andra" så frånsäger man sig ett eget ansvar. Visst ska människor ha hjälp..men först måste DE VILJA HA HJÄLPEN!!


 • till "far till två barn"

  Jag delar allt det du skriver! Hur länge ska politiker o socialsekreterare bara titta på när våra ungdommar förstör sina liv? Vi föräldrar har det största ansvaret men vad mer ska vi göra? Vi pratar med våra barn, hotar, uppmuntrar, tröstar, skäller, letar efter dom när dom är försvunna. Vi anmäler våra barn till soc. vi "skriker" om hjälp men varken politiker eller "socilavård" verkar förstå! Och alla ni som "vet" hur det är, var finns ni när vi föräldrar behöver hjälp?


 • är ni upptagana i att se hur det går med era aktier eller?

  fortfarande ingen maktmänniska har utalat sig om var är deras ansvar i att se till att ungdommar ska vara friska,motiverade och med hopp på framtiden? som far har jag mött många förkrossade mödrar som har sett sina barn dömda gång på gång ingen dommare har erbjudit deras barn vård. Många av dessa mördrar är ensama och dessutom arbetslösa.. så tänk på vad ni skriver här. Han kanske är på väg till ett bättre liv.. men Vi som är kvar får bära med en stor sorg skäms ni som inte gör ett skit för att få ett slut på detta.. Och ni som tycker att det är så djävla lätt och att vi lägger hela skulden på samhället, Vad fan vet ni om hur många nätter dessa mödrar har varit vakna och väntar på att deras söner och döttrar är vid liv och att de får den hjålp de behöver?


 • Ruskigt

  Gott att läsa att så många förstår att drogmissbruk är ett helvete för dom som drabbas.
  Som anhörig upplever jag ofta avståndstagande, vänner försvinner osv. Om ni visste vad man behöver vänner just då! Detta kan hända vem som helst,missbruk finns i alla "klasser". Stötta anhöriga, vi behöver det. Det är ett helvete att missbruka o ett helvete att se sitt barn sakta ev möta döden. Vi smittar INTE! Jag känner en stor sorg när jag hörde om killen som dog. Ta hand om hans anhöriga, dom behöver det!


 • Förbannad

  Jag blir förbannad när människor dömer ungdomar som hamnat snett. Finns ju en anledning till allt som sker. Och jag vet att dom flesta missbrukare inte får den hjälp som dom verkligen skulle behöva av samhället. Alla måste hjälpa till, det är inte bara upp till myndigheterna. Vi civila människor har lika mycket ansvar för varandra och allas välmående.
  Du förtjänade bättre än detta! Tänker på dig och dom du lämnade efter dig! Vila i frid unge man!


 • Orsak och verkan

  Är det någon som tvingar alla dessa människor att inta droger är det inte så att man har ansvar för sitt eget och även för sina närståendes liv? Det kan inte vara att de inte vet om farorna de blir matade med vetskap redan i skolan men som så ofta med människor är det ju så att de tänker "det händer inte mig". Visst är det tragiskt att en ung människa dör av denna nledning. Det finns hjälp att få om bara viljan finns. Jag beklagar hans närmaste som har en svår tid framför sig.


 • sorg

  känner sorg när jag hörde att han hade somnat in. tänker på er i familjen, stötta varandra under den svåra tiden ni har framför er. kram till er alla som stod honom nära.


 • vila i frid

  vila i frid min ängel...
  du har alltid en plats i mitt hjärta hooppas du finner ro där uppe, kommer aldrig glömma dig ditt leende och ditt underbara skratt... allt vi haft kommer alltid finnas kvar i mitt minne, du va en underbar människa med ett gott hjärta men med en orolig själ, tänker på din familj och tjockisen och snuffsis<3 alal vackra stunder vi delade även om vi gått vidare båda 2... vila i frid kommer aldrig glömma dig<3


 • Drog

  Jag hoppas ni som fördömer ungdomar som hamnat i drogberoende tänker efter innan ni spyr galla. Drogberoende kan handla om många substanser, inte bara narkotikaklassade sådana. Många påpekar att det inte är någon som tvingar dem att använda droger, eller att de inte vet farorna och därför borde sluta. Ni som någon gång varit rökare, ni som nyttjar alkohol eller snus, var inte allt för snabba att döma andra i beroende, för deras hjärnor är inte annorlunda byggda än era och beroende fungerar på samma sätt oavsett drog.


 • Valet?

  Han tog ett eget beslut, man kan inte skylla på någon annan tyvärr...
  R.I.P


 • Tragisk, men vad ska egentligen göras?

  Det känns som om det va väldigt tabu att hålla på med "dumma" saker när jag växte upp. Alla föräldrar, skola och reklam gjorde att man fick respekt och rädsla för att testa droger tex. Idag verkar det tyvärr som att man måste testa för att vara en i gänget. Gränser flyttas fram och droger blir vanligare och vanligare samtidigt som det är lätt att få tag på och relativt billigt. Tragiskt, men det börjar tror jag med uppfostran. Där finns mycket göra. Barnen är trots allt vår framtid.


 • Blir så förbannad.

  F*n, när ska folk vakna? Hur många ska behöva dö? Och alla ni som anser att det inte är ERT ansvar. FEL det är ERT ansvar, ni är en del av samhället.
  subtex, metadon? Det är bara en tillfällig lösning, efter ett tag är det endå verkningslöst.
  Det är lätt att säga att det är deras eget fel. Att dom valt det livet. Ja, till en början kanske. Men när dom behöver våran hjälp finns vi inte där. Vi anklagar bara varandra ist. ALLA måste hjälpa till. Lagen om omhändertagande måste skärpas. Polis, myndigheter kan inte göra ngt innan ett brott begåtts. Och då blir det fängelse. Är det inte ett brått i sig att sakta försöka ta livet av sig? Att skada alla sina anhöriga som mår minst lika dåligt som missbrukaren? Vad finns vården för oss? Blir så jäkla arg.


 • Tragiskt

  25 år är alldeles för tidigt att lämna jordelivet...


 • vård

  Självklart är alla överens om att droger är ett väldigt stort problem och att en 25åring i sverige inte ska behöva dö av en överdos. Det är tragiskt att det ska behöva gå så långt, att ungdomar inte kan få hjälp i tid. Jag hoppas att hans vänner har vaknat av detta som har hänt, kanske han lyckades rädda fler liv genom denna tragiska olycka.
  Jag tänker på hans familj och vänner, var starka och se till så han inte dog i onödan. Det finns så många fler som honom som behöver hjälp! Gå tillsammans var starka och förändra världen!


 • a

  no offence; men i egenskap av långvarigt missbruk kan jag bara säga; suite yourself.
  om du inte respekterar drogerna, kommer dom inte respektera dig heller.

  och er andra; ja, precis som om ni är så duktiga själva? ni tuggar lyckopiller, potenshöjare och värktabletter långt över normaldoserna och det kunde lika gärna varit någon utav er.
  get-real-fakta: merparten utav alla överdoseringar sker av misstag på LÄKEMEDEL, inte heroin eller något annat.
  tvivlar på att ni som äter medecin regelbundet låter bli dom dagar ni ska pimpla ert kära rödtjut? nä tänkte väl det, mao är ni inte ett dugg bättre själva...
  kör du bil påverkad av dina värktabletter är du inte mycket mindre rattfyllo än någon annan oavsett vad lagen säger.

  nån nämnde metadon och subutex; ja, jo problemet är att dessa "mirakelkurer" bara ersätter ett missbruk med ett annat, dessutom kan du fortfarande ta heroin OCH boosta med (direkt efter intag) subutex = 1+1=2.

  drogmissbruk är inte så magiskt som vissa heroinister vill få det att låta, det handlar bara om taskig självkontroll. visst du kan sitta och skaka sönder, ha ont i varenda led och muskel i kroppen, springa mellan sängen och toasitsen MEN DET ÄR BARA EN KLEN URSÄKT FÖR ATT TA EN FIX!
  du dör liksom inte - det är _bara_ att rida ur stormen. ger du upp? well, du är en svag människa som ger upp... that IS your excuse!

  sen att 99% allt drogmissbruk härstammar i psykiska problem och utanförskap är en annan femma, det är här ni borde lägga resurser och inte på avvänjningskliniker, tullverksamhet.

  det västerländska samhället är ett SKÄMT och det är inte en tillfällighet att dom länder som står i fronten där (usa, england, sverige mfl mfl) har mest problem med kriminalitet och missbruk... ^^


 • hej

  no offence; men i egenskap av långvarigt missbruk kan jag bara säga; suite yourself.
  om du inte respekterar drogerna, kommer dom inte respektera dig heller.

  och er andra; ja, precis som om ni är så duktiga själva? ni tuggar lyckopiller, potenshöjare och värktabletter långt över normaldoserna och det kunde lika gärna varit någon utav er.
  get-real-fakta: merparten utav alla överdoseringar sker av misstag på LÄKEMEDEL, inte heroin eller något annat.
  tvivlar på att ni som äter medecin regelbundet låter bli dom dagar ni ska pimpla ert kära rödtjut? nä tänkte väl det, mao är ni inte ett dugg bättre själva...
  kör du bil påverkad av dina värktabletter är du inte mycket mindre rattfyllo än någon annan oavsett vad lagen säger.

  nån nämnde metadon och subutex; ja, jo problemet är att dessa "mirakelkurer" bara ersätter ett missbruk med ett annat, dessutom kan du fortfarande ta heroin OCH boosta med (direkt efter intag) subutex = 1+1=2.

  drogmissbruk är inte så magiskt som vissa heroinister vill få det att låta, det handlar bara om taskig självkontroll. visst du kan sitta och skaka sönder, ha ont i varenda led och muskel i kroppen, springa mellan sängen och toasitsen MEN DET ÄR BARA EN KLEN URSÄKT FÖR ATT TA EN FIX!
  du dör liksom inte - det är _bara_ att rida ur stormen. ger du upp? well, du är en svag människa som ger upp... that IS your excuse!

  sen att 99% allt drogmissbruk härstammar i psykiska problem och utanförskap är en annan femma, det är här ni borde lägga resurser och inte på avvänjningskliniker, tullverksamhet.

  det västerländska samhället är ett SKÄMT och det är inte en tillfällighet att dom länder som står i fronten där (usa, england, sverige mfl mfl) har mest problem med kriminalitet och missbruk... ^^


 • TÄNK ER FÖR

  TÄNK ER FÖR INNAN NI DÖMMER NÅGON VAD VET VI HUR ALLT LIGGER TILL.HAR NI INGEN HYFS ATT TÄNKA PÅ DE ANHÖRIGA SOM SÄKERT HAR KÄMPAT OCH DEN DRABBADE SJÄLV ATT BLI KVITT SITT BEROENDE. SKÄMS ATT LÄSA VAD NI SKRIVER NI KAN SJÄLVA BLI DRABBADE AV NÅGOT SOM INTE ÄR PERFEKT....SLUTA MED DETTA....SÄNDER ENTANKE TILL ER NÄRSTÅENDE...


 • moheda bo

  jag håller med vad du skriver.men om vi tar alvesta kommun så har dom ett STORT problem när det gäller droger.ta t ex vissa fritidsledare jag har pratat med..har flera gånger påpekat drogproblemet bland tonåringar men då säger dom: VARFÖR VÄCKA DEJ BJÖRN SOM SOVER.nej då tar vi tag i alkoholen istället.men det såg vi ju häromdagen att alkoholmissbruket bland ungdomar minskat men drogerna ökat.i alvesta så är problemet stort just nu.man kan få tag i droger hur lätt som helst o vad som helst..dessutom billigare än sprit. sen vill jag oxå säga att det är eget ansvar som gäller när det gäller droger..det är aldrig någon som tvingar dej att prova eller att fortsätta.sen kanske det är svårt att sluta men då måste man vilja ta emot hjälp oxå är man så gammal som en av dessa va typ 40 år då har man nog gjort sitt val att inte ta emot hjälp. så belasta inte samhället med sånt utan lägg energin på såna som vill ha hjälp istället.


 • alla har ett val

  det är sjukt att så många unga ska behöva dö pga droger. men det är absolut ingen som tvingat någon till det. visst kan man hamna snett i livet, det gör vi alla någon gång, och så tar man tyvärr till sånt här för att fly verkligheten och det är absolut inte lätt, det är det aldrig att sluta med det. man behöver hjälp och stöd från familj, myndigheter, all hjälp som går att få. Men den största hjälpen är viljan.
  sov i frid alla som dör av den här skiten, och jag hoppas att folk inser att de ska sluta dömma.


 • ..

  tänker på er i familjen, anhöriga och vänner. och till flickvännen ..jag har varit i samma situation det är förjävligt men håll ut det tar tid men det blir bättre...


 • ETT LIV SOM SLÄKTES FÖR TIDIGT

  TÄNK VAD EN NOTIS ITIDNINGEN KAN INNEHÅLLA ETT LIV SOM SLUTAR FÖR TIDIGT PGA DROGER OCH ALL ILSKA OCH FRUSTRATION SOM ANHÖRIG NU KÄNNER TÄNKER PÅ ER ...


 • Kunde varit min son.....

  ....men som tur var har han fått ett enormt stöd och hjälp att hamna på rätt sida av staketet, av medmänniskor och Växjö Kn.
  Man måste vilja förändras och ha tur att träffa de "rätta" när man känner sig vilse i pannkakan som tonåring.
  Stå på Er alla föräldrar, kräv hjälp!!!!
  Mina tankar till Familj och vänner!


 • inte nu igen

  inte nu igen! var det första jag tänkte när jag hörde att en 25åring hade gått bort av en överdos. det har hänt för ofta nu, här i växjö. jag tänkte igenom ett flertal bekanta som det lik väl hade kunnat varit. känner stor sorg. med familj och nära. även en sorg över att så många unga liv rinner ut i onödan. det är dags att inse att det är ett problem som måste tas upp på maktnivå. göra något för barn och ungdomar. satsa i förebyggande syfte. men lägg inte allt i andras händer, ni som har ideer o tankar samla er och organisera er. kanske ni kommer på en åtgärd och lägg fram förslaget till kommunen. "växjös volontärer för stadens ungdomar" ?... alla kan vi göra något.


 • Fy!

  Nej detta är bara botten.......Varför ska det behöva hända i vårat land???Med all hjälp dessa som missbrukar kan få idag? Tänk om vi bodde i Ryssland då skulle detta inte ens uppmärksammas,men stackars dessa föräldrar som ska ta tag i allt detta. Heder till er,och stora kramar från Somebody ho cares.


 • DET ÄR VÅRDEN DET ÄR FEL PÅ!

  Det är vården och politiken det är fel på, inte på drogerna! Och bara till alla som har något att säga om att alla har ett eget val och att man måste vilja söka hjälp. Som flickvän - han ville ha hjälp han sökte hjälp - men han FICK INGEN! så kom inte och påstå att alla har eget val så inga jävla predikningar här, se till att få vården att fungera ist!!!!


 • vila i frid broder

  och alla andra som inte längre är kvar med oss på grund av droger...


 • säger samma

  Har själv också sökt hjälp många ggr, men inte få man nån hjälp. inte det minsta, dom ser en bara som en knarkare som inget är värt, tyvärr.


 • Snälla

  Som narkoman är drogerna lika viktiga som mat för en nyfödd.Ni svensson vet inte så mycket om livet ni sitter där i er trygghet o bara klagar på allt som är fel..Hjälp mäniskor istället så tror jag att ni mår bättre.


 • civilkurage

  om våra barn o anhöriga ska kunna få hjälp ur missbruk så MÅSTE medmänniskor våga säga till!! Vadå fritidsledarna vill inte väcka den björn som sover?? ska han aldrig vakna?? Det är ju trors allt ni som jobbar nära våra ungdomar som får se och höra mest!! Om ni kunde slå larm och berätta så kanske vi föräldrar kan göra något för dem själva utan insatser! Ju tidigare vi får veta ju lättare att hjälpa!
  Som förälder är vi väldigt dåliga på att se signaler. men får vi hjälp av grannar lärare vänner kollegor så kan vi ju tillsammans hjälpa den som behöver!
  Nä nu får ni sluta sköta ert eget!!
  BRY ER OM MEDMÄNNISKOR!!huvudnyheter just nu

TV: Kulturdebatt om offentlig konst

Nyheter [Uppdaterad i går 18:00]

Smålandspostens kulturdebatt om offentlig konst i Växjö lockade drygt 100 personer på lördagseftermiddagen. Gäster var konstchef Nicolas Hansson, kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Johansson (C), konstnären Susanna Arwin och den pensionerade lektorn i juridik Mats Bergström. Se debatten i sin helhet här.

 


Växjö Lakers slog serieledaren

Sport [Uppdaterad 2015-01-30]

Växjö Lakers tog på fredagskvällen sin fjärde raka seger i SHL genom att besegra serieledande Skellefteå AIK med 3–1 inför 5 132 åskådare i Vida Arena. Se gärna reprisen från direktrapporteringen här på smp.se.

Live Blog Växjö Lakers–Skellefteå


Smålandsposten Nära 30/1

Nyheter [Uppdaterad 2015-01-30]

Smålandsposten ger dig dagens sändning med nyheter.

 


Växjö

Du missar väl inte G?

G är det nya magasinet för Växjö. Ett magasin om mode, krogliv, träning, shopping, evenemang, spännande profiler, inredning, design och allt annat som förgyller livet.
G kommer ut en gång i månaden.
Hör gärna av er med tips till Kristina Bingström.
Tel: 0470-77 06 20
E-post:magasin-g@smp.se
Hemsida: www.magasinetg.seKalendern

Har ni haft föreningsmöte?

Klicka på länken nedan för att skicka in ett referat från föreningsmötet till oss. Vi är intresserade av att få del av dessa möten och en del av texterna kommer vi publicera i tidningen.

Mest läst på Växjö senaste dygnet


Nyheter

Smålandsposten på Facebook


Växjö

TV: Jobbsök efter bluffen

Flera personer tog chansen att söka jobb via Smålandsposten. Det är efter den stora bluffhärvan i Växjö där 130 personer lurades på fasta anställningar som vi har gett de drabbade chansen att berätta vilka de är och vad de kan. Företag och arbetsgivare, här finns fyra personer som kan och vill jobba:
Joakim
Andreas
Thomas
Liber

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Senaste nytt på sporten

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.