Annons
Nöje

Jesper från Växjö kan bli årets hetero

S-politikern Jesper Eneroth från Växjö, son till infrastrukturminister Tomas Eneroth, kan bli Årets hetero på QX-galan.
Växjö/Göteborg • Publicerad 21 december 2017 • Uppdaterad 22 december 2017
Jesper Eneroth.
Jesper Eneroth.Foto: Privat

– Jag är fortfarande lite chockad över nomineringen men jag är väldigt glad och hedrad, säger han till Smålandsposten.

Jesper Eneroth är född och uppvuxen i Växjö men efter gymnasieskolan 2014 lämnade han staden för politiskt arbete i Göteborg. Nu har han nominerats till utmärkelsen Årets Hetro för sitt engagemang i hbtq-frågor.

Annons

”Om någon någonsin ställt skåp så är det socialdemokratiska politikern Jesper Eneroth som i en tv-debatt mot SD sågade partiets kyrkopolitik på HBTQ-området totalt. Eneroth hyllades efter sin insats, bland annat i Filip & Fredriks Breaking News, och vi kan bara buga”, motiverar QX nomineringen på sin hemsida.

Jesper Eneroth har arbetet för socialdemokraterna i flera år och han är en av partiets främsta företrädare inom Svenska kyrkan. När Smålandsposten når honom är han hemma i Växjö för att fira jul hos föräldrarna.

– Jag är fortfarande lite chockad över nomineringen men jag är väldigt glad och hedrad över denna uppmärksamhet. Det värmer i hjärtat och förhoppningsvis har man lyckats ge hopp och en känsla av att jag är med och försvarar hbtq-personers rättigheter i samhället, säger han.

– Det är viktigt för mig som socialdemokrat att ta upp kampen mot sverigedemokraternas intolerans och hbtq-frågorna ligger mig varmt om hjärtat, fortsätter han.

Han har haft ett intensivt år med kyrkovalrörelse varvat med studier på Förvaltningshögskolan i Göteborg.

– Nu är det lugnare. Under året har jag besökt närmare 70 orter och deltagit i många debatter och offentliga evenemang. Nu blir det julfirande och att ladda inför nästa års valrörelse, säger han.

Övriga nominerade är i samma kategori är hockeyspelaren Anders Nilsson och Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson. Vinnaren avslöjas på QX-galan på Cirkus i Stockholm den 5 februari.

Jesper Eneroth är gruppledare för Socialdemokraterna i kyrkomötet och partiets kyrkopolitiska talesperson. Han är även ledamot av kyrkostyrelsen och dess arbetsutskott och han är adjungerad i Socialdemokraternas partistyrelse. Därtill kommer ett par kommunala uppdrag i Göteborg.

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons