Annons

Vill ditt parti satsa på lokala kök för skolor och äldreboenden?

Så här svarar de politiska partierna:
Kronoberg • Publicerad 28 augusti 2018
Köken i skolan Uråsa
Köken i skolan UråsaFoto: Per-Erik Sandebäck

Moderaterna:

Ja. Där det fungerar att ha lokala kök ska vi ha det. Det viktiga är att maten är god, näringsrik, serveras på ett trevligt sätt i en trevlig miljö samt är bra för miljön. Vi ska se över måltidsprogrammet i kommunen, inte minst eftersom det finns tecken på att elever i skolan inte äter tillräckligt för att orka skoldagen.

Annons

Centern:

Ja. I den mån det är möjligt. I Växjö har vi över hundra kök för skolor och äldreboende. Dessa håller vi på att rusta upp. Därmed kan vi med trovärdighet säga att vi satsar på lokala kök.

Liberalerna:

Ja. Vi anser att maten ska lagas så nära de som äter som möjligt, samtidigt som man måste ta hänsyn till hygien, trygghet, ekonomi, arbetsmiljö etcetera.

Kristdemokraterna:

Nja. Maten ska lagas så lokalt som möjligt. Hög kvalitet på den mat som serveras i kommunala kök är en högt prioriterad fråga.

Socialdemokraterna:

Ja, men det är en kommunal fråga.

Vänsterpartiet:

Ja. Maten som lagas till våra offentliga verksamheter ska vara så närlagad och närproducerad som möjligt. Bra för bygden och bra för naturen!

Annons

Miljöpartiet:

Ja, det ger minst svinn och möjligheter till bäst resursanvändning.

Sverigedemokraterna:

Ja. Våra barn och äldre ska ha näringsrik och välsmakande mat. Där det är möjligt ska maten lagas där den ska ätas.

Kerstin HaggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons