Villabrand utanför Markaryd

Strömsnäsbruk Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En sommarstuga mellan Traryd och Markaryd har under natten fått brinna ner till grunden.

Larmet nådde SOS vid 23.22 på tisdagen. Det var bilister på E4 som upptäckte branden och man trodde först att det brann i skogen.

– Det var bilister på E4an som såg att det brann. Men när första styrkan kom fram från Strömsnäsbruk så fick de ju se att det var en stuga som brann, säger Michael Johansson, insatsledare på räddningstjänsten i Markaryd.

Huset är en sommarbostad som var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Det var redan försent att rädda huset och man fick börja med att begränsa spridningen i terrängen.

– Som väl är har det kommit ganska mycket blött uppifrån. Så risken är bra mycket mindre nu för den typen av bränder än för en och en halv månad sedan, säger Michael Johansson.

Till en början befarades även att någon var kvar i huset men efter en stund fick man kontakt med ägaren. De ambulanser som var på platsen vände utan patient och vad man vet är ingen skadad.

En och en halv timme efter larmet är läget under kontroll.

– Det har fått brinna ner, och det har avtagit ganska markant under tiden vi har varit här, säger Michael Johansson.

Två styrkor från räddningstjänsten har varit på platsen och under natten kommer en styrka vara kvar för bevakning och eftersläckning.

Det är okänt vad som orsakat branden.

– Vi kommer spärra av när det har svalnat lite och så får vi se om vi ska göra en teknisk undersökning där, säger Carina Berggren, inre befäl på polisen i Kristianstad.