Annons
Nyheter

Vislandahjälte räddade Melvin, 16

En okänd man gjorde Heimlichmanövern på sextonåriga Melvin när han satte en hamburgerbit i halsen. Nu träder hjälten fram. Han heter Bo Arvidsson och bor i Vislanda.
Vislanda • Publicerad 20 november 2017 • Uppdaterad 21 november 2017

I fredags satte sextonårige Melvin Sunesson en hamburgerbit i halsen på ett gatukök i Kristianstad, något som var nära att döda honom. Då dök en okänd man upp och fick matbiten att flyga ut ur Melvins strupe genom att göra Heimlichmanövern, berättar Sveriges Radio Kristianstad. Denna någon var Bo Arvidsson från Vislanda.

I fredags räddade Bo Arvidsson från Vislanda livet på Melvin Sunesson som höll på att kvävas.
I fredags räddade Bo Arvidsson från Vislanda livet på Melvin Sunesson som höll på att kvävas.Foto: Oskar Tinggren

– Jag och min fru hade stannat till för att äta och då får en pojke bredvid oss lite läsk i vrångstrupen som jag uppfattar det. Men sen blev han konstigt stel, tittade på sin kompis och tog sig för halsen och då fattade jag att något var fel och sprang fram, säger han.

Annons

Han berättar att han gått ett flertal kurser i första hjälpen via sitt tidigare jobb, något som alltså kom till stor nytta i förra veckan.

– Heimlichmanövern funkade inte, så då dunkade jag honom i ryggen och strax efter flög en matbit upp och jag hörde honom säga att han fick luft. Vi var kvar där ett litet tag, åt upp vår mat, pratade lite med honom och sen åkte vi.

Efter detta uppstod det bland Melvin Sunessons släkt en jakt på denna för dem okände man och via en efterlysning i Sveriges Radio Kristianstad hittade de till slut Bo.

– Det var hans farfar som ville ha tag på mig och tacka. Efter själva händelsen blev jag själv rätt tagen när jag väl kom hem och funderade på vad som kunde ha hänt, så det kändes bra när de hörde av sig.

Själv menar han att han gjorde vad han tror att andra också hade gjort.

– Nu var det inte så mycket annat folk där mer än oss, men det är något man bara gör helt enkelt. Sen var det så klart tur att jag har tagit första hjälpen-kurserna via jobbet.

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons