Manchester United föll efter straffmiss

Marcus Rashford hade chansen från straffpunkten med 20 minuter kvar och Daniel James kvitterade till 1–1 i 89:e.
Ändå föll Manchester United hemma mot Crystal Palace i Premier League-fotbollen.
Det blev 1–2 på Old Trafford.
Fotboll • Publicerad 24 augusti 2019
Manchester United föll efter Marcus Rashfords straffmiss.
Manchester United föll efter Marcus Rashfords straffmiss.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Det var Uniteds andra raka match utan seger och deras första förlust för säsongen.

I den 32:a minuten förlorade svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf en nickduell en bra bit utanför eget straffområdet och bollen hamnade hos Jordan Ayew, som inte gjorde några misstag. 1–0 satt säkert bakom David de Gea i hemmamålet.

I den 70:e minuten hade United ett gyllene läge att kvittera då laget fick straff, men Marcus Rashford sköt i stolpen.

På tilläggstid blev det sedan ridå för United – som trodde att en poäng var säkrad i och med Daniel James sena kvittering i den 89:e minuten. För kort därpå, i den 93:e minuten, snappade Crystal Palace-backen Patrick van Aanholt upp en lös boll i straffområdet och tryckte in 2–1 vid de Geas första stolpe.

Det innebar Palaces första seger för säsongen.

Tidigare under dagen fick Chelsea jubla på bortaplan. Frank Lampards gäng tog sin första trepoängare för säsongen, 3–2 mot nykomlingen Norwich, efter dubbla mål av Tammy Abraham. Anfallaren spräckte nollan redan efter tre minuter och avgjorde sedan mötet med sitt 3–2-mål i 68:e.

Dessförinnan hade Norwichs succéman Teemu Pukki tryckt in sitt femte mål för säsongen då han kvitterade till 2–2 i 30:e.

Chelsea hade tidigare en förlust och ett kryss, bland annat 0–4 i premiären mot Manchester United.