Enroths VM-jakt – höll nollan mot Danmark

Två debutantmål och en veterannolla.
Anton Wedin och Emil Sylvegård blev målskyttar och Jhonas Enroth höll nollan när Danmark besegrades med 2–0.
Ishockey • Publicerad 18 april 2019
Tre Kronors Jhonas Enroth räddade 13 skott och höll nollan i 2–0-segern mot Danmark. Arkivbild.Foto: Claus Fisker

För andra dagen i rad mötte Sveriges herrlandslag i ishockey Danmark på bortaplan i en träningsmatch. Och för andra dagen i rad blev det en seger.

Tre Kronor vann med 2–0 i Rødovre efter mål av Timrås Anton Wedin och Malmös Emil Sylvegård. 26-årige Wedin satte 1–0-pucken efter tio minuter i den första perioden och jämnårige Sylvegård 2–0 efter 11.18 i andra – båda spelarnas första landslagsmål i Tre Kronor.

Wedin var också nära att bli tvåmålsskytt när Danmark tog ut målvakten i jakten på en reducering i slutet av tredje perioden. Men skottet tog i utsidan av stolpen.

"Riktigt, riktigt bra"

– Första perioden var riktigt, riktigt bra. Snabba spelvändningar och bra fart, det enda jag inte var nöjd med var att vi inte gjorde fler mål. De andra perioderna tycker jag Danmark spelade upp sig, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

Världsmästarnationen Sverige vann med 2–0 och tog därmed sin totalt 20:e raka seger mot Danmark. Örebromålvakten Jhonas Enroth hade inte speciellt mycket att göra i matchen, men räddade samtliga 19 danska skott och höll nollan.

NHL-spelare på ingång

30-åringen, som var med och tog VM-guld på hemmaplan 2013 och OS-silver i Sotji 2014, har fått stort förtroende av förbundskapten Rikard Grönborg under de senaste veckornas träningsmatcher.

– Han har spelat bra hela den här resan och är här för att ta en VM-plats, säger Rikard Grönborg.

Efter påsk väntar nya träningsmatcher borta mot Finland. Då lär Tre Kronor ha NHL-spelare i laguppställningen.

– Mycket möjligt, säger Grönborg.

Rättad: I en tidigare version angavs fel klubb för Emil Sylvegård och fel antal danska skott. Rätt ska vara Malmö och 19.