Drömstart för Luleå i SDHL-premiären

Luleå fick en smakstart på SDHL-säsongen och vann med 3–0 mot Modo.
Trots det var det inte enbart glada miner efter slutsignalen hos de regerande mästarna.
Ishockey • Publicerad 13 september 2019
Luleås Emma Nordin fick segerjubla i premiäromgången i SDHL. Arkivbild.
Luleås Emma Nordin fick segerjubla i premiäromgången i SDHL. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Luleå inledde säsongen i SDHL lika bra som laget avslutade den förra.

De regerande mästarna, som har vunnit grundserien fyra år i rad, tog till sist en bekväm seger hemma mot förra årets serietvåa Modo.

Även om bortalaget inledde piggt var det Luleå som spräckte målnollan i den första perioden. Efter ett kostsamt pucktapp i Modo blev Michelle Karvinen plötsligt helt fri och kunde säkert stänka in 1–0 strax före periodpausen.

– Kul att vara igång igen. Vi var lite nervösa i början kanske men det gick bättre ju längre matchen gick, säger den finländska målskytten till SVT.

"Ostrukturerat"

Gästerna från Örnsköldsvik var allt som oftast tillbakapressade – men trots det skulle det dröja innan nästa mål skulle falla. Något som gjorde hemmalaget frustrerat.

– Det är väldigt ostrukturerat spel överlag. Det känns att det är en premiärmatch. Det finns mycket kvar att jobba på, säger Emma Nordin.

Först med drygt fem minuter kvar på matchklockan höll Nicoline Söndergaard Jensen sig framme och styrde in 2–0 för Luleå efter ett avslut från Jenni Hiirikoski.

Kort därpå punkterades matchen definitivt när även landslagsspelaren Johanna Fällman vinklade in ett avslut med klubbladet, detta efter skott från Ronja Savolainen.

Skräll i Linköping

Fler mål blev det inte och Luleå inledde, inte helt oväntat, säsongen med tre poäng.

I Linköping bjöds det däremot på en rejäl skräll när vårens SM-finalist Linköping föll hemma mot SDE med 0–2. Samma siffror blev det i kvällens Stockholmsderby där Djurgården föll mot AIK.

Segrar blev det också för HV71, som vann stort borta mot Leksand med 6–2, och Brynäs som på hemmaplan mot Göteborg vann med 4–1.