Publikfest och ilska när Falkenberg tog poäng

Falkenberg kvitterade till 1–1 i matchens sista minut och tog en välförtjänt poäng mot IFK Göteborg.
Ett kvitteringsmål som gjorde Göteborgstränaren Poya Asbaghi fly förbannad.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2019
Falkenbergs Carl Johansson kvitterade i sista tilläggsminuten under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Falkenbergs FF och IFK Göteborg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

IFK Göteborg ledde med 1–0, efter mål av Robin Söder, när matchen gick in på övertid. Domaren markerade fem tilläggsminuter. Falkenberg pressade på och i den sjätte tilläggsminuten kom bollen ut till inbytte Edi Sylisufaj på vänsterkanten som slog in bollen mot straffområdet där Carl Johansson mötte med huvudet och nickade bollen i mål. Kvitteringsmålet var den allsvenska matchens sista händelse.

Poya Asbaghi var inte nådig i sin kritik av domarinsatsen.

– Tre väldigt kontroversiella domslut på mindre än 45 sekunder. Jag har aldrig i hela mitt fotbollsliv varit med om något liknande, grymtar Göteborgstränaren.

De tre domsluten

Vad han syftar på med de tre domsluten var:

+ Domarna hade lagt till fem minuter men målet kom en bra bit in i den sjätte minuten.

– Hur kan de få göra mål i den sista övertidsminuten som inte finns, frågar Asbaghi ilsket.

+ Edi Sylisufaj balanserade med bollen på linjen och Asbaghi menade att den var över linjen.

– Det är klart de tycker bollen är utanför, vi tycker bollen är innanför. Sådan är fotbollen, kommenterar Falkenbergs tränare Hans Eklund.

+ Falkenbergs Carl Johansson hoppade och det kan uppfattas som att han klättrar på Göteborgsförsvararen Rasmus Wikströms rygg på ett otillåtet sätt.

– Situationen är svår, man kan diskutera. Man jag kommer aldrig att säga något annat än att jag var juste, säger Johansson.

Klacken tystnade

Falkenberg kämpade till sig en poäng inför en ny rekordpublik på sin hemmaarena – 6 214. Publiken bjöds på en fest där Göteborgs tillresta supportrar skapade stämning på läktaren i 95 minuter, men inte en minut längre.

Och Falkenbergs tränare Hans Eklund är nöjd.

– Sista kvarten får vi tryck och vi skapar kalabalik hos dem, och vi vet att det kan hända nåt. Vi gav inte upp, Vi krigade till domaren blåste av matchen och det belönades i dag när vi fick det lilla flyt vi inte haft tidigare matcher.

Poängen var välförtjänt och Falkenberg kunde studsa tillbaka efter genomklappningen senast mot Hammarby. För Göteborg var det två förlorade poäng i tabelltoppen. Och en oro över vad som hänt Lasse Vibe som fick rullas ut på bår i mitten på första halvlek.