Pressat Barcelona vände mot Inter

Lionel Messi var tillbaka och hans betydelse för Barcelona är fortfarande fundamental.
Världens finaste fotbollsfötter var inblandade i målen som vände 0–1 till 2–1 mot Inter på Camp Nou i Champions Leagues gruppspel.
Fotboll • Publicerad 2 oktober 2019
Luis Suárez, tvåmålsskytt när Barcelona vände 0–1 till 2–1 mot Inter hemma på Camp Nou.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

Det gungar under Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane på Santiago Bernabéu men tillvaron ser plötsligt mycket ljusare ut för kollegan Ernesto Valverde på Camp Nou.

Men det tog sin tid för den spanska giganten att nå de högre växlarna.

Trots Messi i startelvan igen gick inte kuggarna i varandra under den första halvleken. Formstarka Inter – serieledare hemma i Italien – chocköppnade med Lautaro Martínez mål redan i tredje minuten.

Inter hade tagit en större ledning om inte Marc-André ter Stegen visat varför han är en av världens bästa målvakter.

Men skärpningen kom efter paus, Luis Suárez kvitterade och det målet fick fart på katalanerna. Med några minuter kvar serverade Messi uruguayanen som elegant placerade in sitt andra mål och Barcelonas segermål.

– En svår match och vi är så nöjda med de tre poängen. Mitt jobb är att hjälpa laget, ibland står man för passningarna, ibland gör man målen. Om vi fortsätter så här har vi en bra chans, säger Suárez till Viasat.

Dubbel av Hakim

Slavia Prag gav Dortmund en rejäl fajt i gruppens andra match. Hemmalaget hade några gyllene lägen, bland dessa Ondrej Kudelas friläge, men det krävdes ett elegant solonummer av Achraf Hakimi för att spräcka nollan. Elegant tog han sig runt och förbi fler försvarare innan han tryckte in tyskarnas ledningsmål.

Hakimi säkrade segern med 2–0–målet i näst sista minuten.

Genk stod emot Napoli

Carlo Ancelottis Napoli öppnade gruppspelet med att slå regerande mästaren Liverpool. Genk var däremot en nöt som inte knäcktes.

Belgarna klarade 0–0 hemma mot den italienska storklubben. 2–0 i öppningsmatchen mot Liverpool i Neapel lade en god grund för Napolis möjligheter att leva upp till förväntningarna om en plats i Champions Leagues åttondelsfinaler när det är dags för dessa nästa år.

Samtidigt åkte Genk på en rejäl propp (2–6) mot Salzburg.

Lätta tre poäng för italienarna vid besöket i Belgien? Nja, snarare höll det på att gå riktigt illa. Ianis Hagis miss några meter från mål i slutminuterna hade med facit i hand gett Genk segern.

Chansrikt med mållöst

För att sluta mållös var det en ytterst chansrik match – och det åt båda håll.

Napolis José Callejón hade tidigt ett skott som målvakten Gaëtan Coucke styrde undan via stolpen. Bollen nådde en liggande Arkadiusz Milik, men han skickade bollen över ribban. Senare prickade polacken dessutom ribban med en nick.

Genk hade sina farligheter, den främsta fick norrmannen Sander Berge men Alex Meret nådde avslutet med fingertopparna.

Sadio Manè, Andrew Robertson och Mohamed Salah förde Liverpool till 3–0 efter 36 minuter. Men gick det för lätt? Salzburg gav inte upp och reducerade två gånger (Hee-Chan Hwang och Takumi Minamino) innan en timma var spelad.

Ungefär då kom han in, norrmannen Erling Braut Haaland. Och omgående skickade han in kvitteringen på Anfield. Därmed blev stjärnskottet fjärde spelaren hittills i Champions League att göra fyra mål i sina två första matcher i turneringen. Tonåringen Haaland är i fint sällskap med Marco van Basten, Diego Simeone och Didier Drogba.

Men målet gav inga poäng eftersom Salah avgjorde (4–3) för Liverpool.

Full pott för Ajax

Ajax har full pott efter inledande segrar mot Lille och i kväll mot Valencia. Hakim Ziyech, Quincy Promes och Donny van de Beek ordnade andra raka 3–0-vinsten.

Chelsea tog en viktig seger via 2–1 borta mot Lille tack vare Tammy Abrahams och Willians mål.

Emil Forsberg satt på bänken och såg hur Memphis Depay gjorde 1–0 för Lyon efter rejält slarv från Leipzigs sida. Forsbergs inhopp var inte många minuter gångna när Martin Terrier ökade till franskt 2–0.

Zenit S:t Petersburgs ryske landslagsanfallare Artiom Dziuba inledde målskyttet mot Benfica. Zenit firade två mål till i 3–1-segern och står som Lyon på fyra poäng.