Ibrahimovic: "Jag är bäst någonsin i MLS"

Zlatan Ibrahimovics hattrick i 7–2-segern mot Kansas City gör honom historisk, och ger LA Galaxy en skjuts uppåt i slutspelsplatsstriden.
Fotboll • Publicerad 16 september 2019
Hattrick för Zlatan Ibrahimovic mot Kansas. Arkivbild.
Hattrick för Zlatan Ibrahimovic mot Kansas. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Svensken är nu LA Galaxys främste målskytt under en säsong. Hans 26 mål är två fler än Carlos Ruiz gjorde 2002.

Det var tredje gången som Ibrahimovic gjorde hattrick i den amerikanska fotbollsligan MLS och målskörden förde upp honom till andra plats i skytteligan, två mål bakom Carlos Vela i Los Angeles FC.

Men det viktigaste för Ibrahimovic var att segern tog hans lag till femte plats i tabellen och därmed till en av de sju slutspelsplatserna i Western Conference.

– Det är fyra matcher kvar och förhoppningsvis kan vi i dem göra ett lika bra jobb som i dag, säger Ibrahimovic enligt nyhetsbyrån AFP.

SVT träffade den svenske anfallsstjärnan efter matchen.

– Jag är bäst någonsin i MLS. Och då skämtar jag inte.

När SVT frågar varför svarar Ibrahimovic:

– Har du inte kollat något under de två åren jag har spelat här, eller visar de inte matcherna i Sverige?

"Behövde självförtroende"

Det var ett ganska stukat LA Galaxy som kom till matchen efter att bara ha tagit fem poäng i de åtta senaste matcherna.

– Jag sade före matchen att vi behövde få en seger för att få självförtroende. Vi tar nu med oss självförtroende in till nästa match. Det var en bra match, men det är inte över än.

Bortalaget inledde målskyttet genom Felipe Gutiérrez efter 24 minuter. Men bara sex minuter senare fick Galaxy straff, efter en hands. Tim Melia i Kansas-målet gick åt rätt håll och räddade Ibrahimovics skott, men svensken slog in returen.

– Vi sa i halvtid att vi skulle fortsätta på samma sätt, säger Ibrahimovic.

Tog vara på chanserna

Sedan lossnade det ordentligt i andra halvlek för hemmalaget. Joe Corona nickade in 2–1 efter 48 minuter, följt av Zlatans 3–1 några minuter senare.

4–1 kom i Uriel Antunas regi efter 69 minuter, Sebastian Lletget följde upp med två mål på lika många minuter.

"Ibra" fullbordade sitt hattrick efter 85 minuter, och till slut kunde Felipe Gutiérrez med ett tröstmål fastställa slutresultatet.

– Resultatet säger att det var en enkel match, men det var det inte. I andra halvlek var vi mycket starkare. Vi tog vara på chanserna, det var nyckeln i dag, säger Ibrahimovic.