Efter en trög inledning av NHL-säsongen lossnade det rejält för Elias Pettersson.
Han gjorde ett mål och två assist när Vancouver vann över Detroit med 5–1.
Ishockey • Publicerad 16 oktober 2019
Vancouvers Elias Pettersson, till vänster, firar sitt mål med Brock Boeser.
Vancouvers Elias Pettersson, till vänster, firar sitt mål med Brock Boeser.Foto: BEN NELMS/AP/TT

– Vi spelade väldigt bra och börjar hitta vårt spel. Vi är snabbare till pucken, tar snabbare beslut och vi jobbar tillsammans. Det måste man för att vinna matcher i den här ligan, säger hockeyforwarden till nhl.com.

Fjolårets succérookie lyckades bara göra ett mål och en assist i höstens fyra första matcher. I den femte kom islossningen. Han passade till J T Millers andra mål för kvällen och till svenskkollegan Alexander Edlers 2–1-mål i powerplay.

Och så gjorde han själv 3–1 några minuter senare i andra perioden då han slog in en retur på volley.

Edler svarade också för tre poäng för kvällen. Målet var hans tredje för säsongen.

Den svenske målvakten Jacob Markström hade fått ledigt i några dagar av privata skäl och Thatcher Demko ersatte honom för första gången i höst. Demko räddade 26 av 27 skott.

Vancouver startade säsongen med två bortaförluster. Sedan har man vunnit tre raka hemmamatcher.

– Jag tror att kvällens seger troligen var den bästa, säger tränaren Travis Green till Vancouver Sun.