Kommunen ser över rutiner efter inbrott

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Pontus Lundahl/TT

Efter ett inbrott på Hjalmar Petris väg kommer nu kommunen se över sina rutiner.

I söndagseftermiddag begicks ett inbrott i förvaltningen för arbete och välfärds lokaler på Hjalmar Petris väg. Fyra datorer stals vid inbrottet och kommunen ska nu se över sina rutiner.

– Vi måste se över rutinerna. Uppenbarligen så fungerar larmet och väktarna var på plats snabbt. Det vi behöver se över och som blir vår första åtgärd är att inga datorer ska lämnas kvar på skrivborden när personalen går hem. Det är bevisligen inte bra att de ligger kvar, säger Peter Lundgren från förvaltningen för arbete och välfärd i Växjö kommun.

Förutom kostnaden för de stulna datorerna som Peter Lundgren uppskattar ligga mellan 5000-6000 kronor per dator, så innebär det samtidigt ett merarbete.

– Personalen är ju beroende av sina datorer i sitt arbete. Samtidigt är det tråkigt och obehagligt att folk har tagit sig in i våra lokaler, säger Peter Lundgren.

Peter Lundgren bedömer att risken för att tjuven eller tjuvarna ska ha kommit över datorer med känslig information är låg.

– Det ska inte finnas någon risk för det. Allting som rör privatpersoner på det sättet ska inte sparas i datorerna. Sen arbetar inte vi med myndighetsutövning på det sättet som till exempel Socialstyrelsen gör och därför har vi inte den typen av känsliga uppgifter.