Straffmål räddade United när storlagen vann

Marcus Rashford gick omkull, Marcus Rashford gjorde mål.
Det räckte för att Manchester United skulle ta en efterlängtad seger i Premier League-fotbollen, 1–0 hemma mot Leicester.
Samtidigt bjöd både Chelsea och Tottenham på målfest – medan Liverpool tog femte raka.
Fotboll • Publicerad 14 september 2019
Marcus Rashford jublar efter att ha avgjort för Manchester United hemma mot Leicester.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Det var i den sjunde minuten som Rashford gick omkull i straffområdet efter en duell med turkiske landslagsmannen Caglar Soyuncu på Old Trafford. Domaren pekade på straffpunkten, Rashford klev fram. När Kasper Schmeichel slängde sig åt ena hållet sköt engelsmannen åt andra och 1–0 var ett faktum.

Mer behövde inte Manchester United för att ta sin andra seger för säsongen.

Laget, som inte hade vunnit sedan premiärkrossen hemma mot Chelsea, 4–0, tog därmed ett rejält kliv i tabellen, från åttonde till fjärde plats. Svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United.

Hattrick av Abraham

Även Tottenham och Chelsea hade en rolig dag i PL-omstarten. "Spurs" vann mot Crystal Palace med 4–0 och Chelsea ordnade 5–2 på bortaplan mot Wolverhampton efter ett hattrick av glödhete anfallaren Tammy Abraham. Engelsmannen har nu gjort sju mål på de tre senaste matcherna.

Samtidigt fortsätter Liverpool sitt segertåg i toppen.

Fjolårstvåan hamnade förvisso i underläge redan efter sju minuter hemma mot Newcastle, men den regerande Champions League-mästaren hade inga problem att vända och vinna på Anfield. Det blev 3–1.

Krafth brände fint läge

Två mål av Sadio Mané före paus och ett av Mohamed Salah i andra halvlek innebar femte raka ligasegern för säsongen.

Dessförinnan hade Newcastle tagit ledningen på ett tjusigt vis. Nederländske ytterbacken Jetro Willems tog emot bollen på vänsterkanten, vek in i straffområdet och dundrade in bollen i bortre gaveln.

Vid ställningen 2–1 till Liverpool hade svenske Emil Krafth också ett fint läge att kvittera, men Newcastlebacken sköt högt över efter att ha tagit emot ett inlägg i straffområdet i 55:e minuten.

Liverpools seger innebär att laget nu har 14 raka segrar i ligan.