Nilsson utbytt i Ottawas storförlust

Förlust mot Ottawa i lördags. Carolina tog sedan en ordentlig revansch och vann returmötet med 8–2 i NHL-ishockeyn.
När målen började trilla in byttes Ottawamålvakten Anders Nilsson ut.
Ishockey • Publicerad 12 november 2019
Carolinas Sebastian Aho sätter 3–0-målet bakom Ottawas Anders Nilsson, som några minuter senare blev utbytt.Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

Nilsson fick ge plats för Craig Anderson i andra perioden efter att ha släppt in fyra mål på 19 skott.

– Han (Nilsson) har varit makalöst bra för oss, så ingen skugga ska falla över honom. Det är bara att fyra var för mycket, säger Smith enligt NHL.com.

Anderson fick det inte särskilt mycket enklare, han släppte också in fyra mål, på 24 skott.

Carolina, som bröt en fyra matcher lång förlustsvit, gjorde det första målet efter mindre än en minuts spel. Och laget ledde med 5–0 när Ottawa fick in sitt första reduceringsmål i slutet av andra perioden. I tredje perioden dundrade Carolina på med ytterligare tre mål mot ett enda från Ottawa. Finländske Sebastian Aho gjorde två av Carolinas mål.

– Det var verkligen inte mycket som gick som vi ville i kväll. De är ett riktigt bra lag på hemmaplan och spelade sina system perfekt, så de är väl värda segern. Vi slog dem häromdagen (4–1) och de slog tillbaka hårt, säger Smith.

I nattens andra NHL-match tog Washington emot Arizona. Bortalaget ledde med 3–0 i början av andra perioden. Men Washington hämtade hem och det krävdes förlängning såväl som straffar för att skilja lagen åt.

Den avgörande straffen sattes av Arizonas Conor Garland och slutresultatet skrivs 4–3 till besökarna.