Oavgjort i Norrlandsderbyt

Fotboll • Publicerad 10 augusti 2019
Det blev oavgjort i Norrlandsderbyt.
Det blev oavgjort i Norrlandsderbyt.Foto: Erik Mårtensson/TT

Oliver Berg gjorde 1–0 för Gif Sundsvall i den 10:e minuten och länge såg det ut som att hemmalaget hade greppet i Norrlandsderbyt mot Östersund.

Berg var delaktig i mycket och hade ett riktigt bra läge att utöka men Aly Keita visade sina färdigheter som målvakt med en snabb benparad.

Klockan tickade på men i den 79:e minuten fick Sundsvall en straff emot sig till stora protester. Östersunds Blair Turgott var på gränsen till straffområdet när han föll och frågan är om Alexander Blomqvist var på honom.

– Det är svårt för domaren att se från det läget. Vi har fått några sådana emot oss och det är väl skönt att vi fick en med oss i dag, säger Keita till C More.

Dino Islamovic var iskall från straffpunkten och satte in kvitteringen bakom Sundsvalls debuterande målvakt – David Mitov Nilsson. Nyförvärvet från Norrköping fick därmed inte hålla nollan i sin första match för Sundsvall.

Norrlandsderbyt slutade 1–1 och lagen får dela på poängen.