Örgryte vann – Varbergs första hemmaförlust

Varberg var obesegrat hemma på Påskbergsvallen. Men på bara några minuter tappade tabellettan allt i den andra halvleken.
I stället blev Alexander Bernhardsson hjälte när han med två mål fixade tre poäng för sitt Örgryte när Göteborgslaget vann med 2–1.
Fotboll • Publicerad 28 juli 2019
Alexander Bernhardsson fixade tre poäng åt sitt Örgryte mot Varberg. Arkivbild.
Alexander Bernhardsson fixade tre poäng åt sitt Örgryte mot Varberg. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Tre minuter. Det var allt Alexander Bernhardsson behövde för att sänka Varberg. I den andra halvleken vände mittfältaren på matchen med två mål och fixade en Örgryte-seger med 2–1.

Förlusten var Varbergs första hemma på Påskbergsvallen – och det trots en drömstart där Nahom Girmai gav hemmalaget ledningen redan i den tredje minuten.

Efter en första halvlek där Örgryte ofta hade svårt att hota trodde nog många att tabellettan Varberg gick mot en sedvanlig hemmaseger.

Varberg försökte forcera in ett kvitteringsmål i matchens slutminuter, men inte ens superettans skyttekung Astrit Seljmani var riktigt nära.

Öis åkte hem med tre poäng i bagaget till Göteborg, men eventuellt också med en ytterback färre. För sent i den första halvleken tvingades Filip Almström Tähti ut med en illavarslande knäskada.

Hur allvarlig skadan är återstår dock att se.

På annat håll räddade Douglas Karlberg en poäng åt sitt Västerås när han gjorde 1–1 i den nionde tilläggsminuten hemma mot Dalkurd.