Peterson bakom Swanseas drömstart

Fotboll • Publicerad 28 augusti 2019
Kristoffer Peterson. Arkivbild.
Kristoffer Peterson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Swansea fick en drömstart i ligacupmötet med Cambridge – tack vare Kristoffer Peterson. Den svenske anfallaren höll sig framme direkt och satte redan i första minuten 1–0-målet i en match som kom att sluta hela 6–0.

Sam Surridge stod för två av målen när League Championship-klubben enkelt tog sig vidare till tredje omgången.

Målvakten Kristoffer Nordfeldt, som nyligen blev uttagen till Sveriges EM-kvaltrupp till matcherna mot Färöarna och Norge, fick chansen i Swansea.

Burnley lyckades dock inte hemma mot League One-laget Sunderland, utan förlorade med 1–3. Visserligen tog Premier League-klubben ledningen genom Jay Rodriguez men sedan var det bara gästerna som hittade rätt; Will Grigg, Tom Flanagan och George Dobson.

Emil Krafth, även han landslagsuttagen, spelade 50 minuter i Newcastles strafförlust mot Leicester. Everton fick 4–2 borta mot Lincoln medan Bournemouth behövde straffar för att vinna mot Forest Green.