Porrlänk får hockeyklubb att agera

MÖRRUM Artikeln publicerades
Foto:JASON FRANSON

Två Instagramkonton med föreningslogga och länk till en porrsajt har fått Mörrums Hockey att gå i taket. "Oacceptabelt!" Det är långt över gränsen och något som föreningen inte står bakom, säger ordförande Janne Mattsson.

Nu ska föreningen se över sitt policydokument.

Mörrum Hockey har precis fått styrsel och tydlig riktning på sin ekonomi (läs här i Sydöstran och i BLT) när en ny smäll nått föreningen och ordförande Janne Mattsson.

Två av ungdomslagen har på Instagram länkat både till en hamburgerkedja och till en porrsajt med hänvisning att de är sponsorer.

– Det här kan vi självklart inte acceptera, att vår förening förknippas med någonting som inte är förenligt med vad vi står för, säger Janne Mattsson med stora bokstäver.

Styrelsemedlemmen i Mörrums Hockey, Magnus Carlsson, hade enligt Mattsson en konversation med personen bakom det ena Instagramkontot och förklarade allvaret och att det skulle kunna gå så långt som till rättsliga åtgärder om kontot inte ”rättades till”.

Instagramadministratören förstod allvaret och plockade genast bort informationen.

Nu ska Mörrum se till så att även det andra Instagramkontot uppdateras med korrekt information.

– Det här handlar om Instagramkonton skapat av privatpersoner och vi vill på inget sätt kväva ungdomarnas plats på sociala medier, men ska de använda vår logga så måste innehållet på sajten vara i enlighet med vår värdegrund.

– Nu måste vi se över vår policy för sociala medier och vad vi kan tillåta. Det bästa i alla lägen är att ha en administratör som fungerar som ett filter, säger Janne Mattsson, som hoppas att tilltaget inte hunnit skada varumärket.