Kanada krossade obesegrade Tyskland

Kanada besegrade ett dittills obesegrat Tyskland med hela 8–1 och tar över andraplatsen i ishockey-VM:s grupp A. Även USA vann komfortabelt när Danmark besegrades med 7–1.
I Sveriges grupp B blev Ryssland klart för kvartsfinal efter 3–1 mot Lettland.
Ishockey • Publicerad 18 maj 2019
Kanadas Mark Stone, till höger, jublar efter ett av sina tre mål mot Tyskland.
Kanadas Mark Stone, till höger, jublar efter ett av sina tre mål mot Tyskland.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Tyskland hade gått obesegrat i samtliga fyra matcher inför matchen mot Kanada. Tyskarna har dock haft ett fördelaktigt spelschema och mot Kanada fick man bekänna färg direkt.

Redan efter två minuter tog Kanada ledningen genom Thomas Chabot och efter det var det inget snack om saken. Kanada vann med 8–1 sedan Vegasforwarden Mark Stone gjort ett hattrick.

I samma grupp har USA skaffat sig ett bra läge för att avancera efter en mäktig 7–1-kross mot Danmark.

Redan efter första perioden hade ett effektivt USA en ledning med 4–0 och stod för en ordentlig uppvisning mot ett chockat Danmark.

Danskarna lyckades visserligen reducera tidigt i den andra perioden, men det var också det enda målet man mäktade med.

– Det var en bra laginsats i dag. Det är kul att spela med bra spelare och vi har bra kemi. Tyskland i morgon blir en riktigt tuff match, de spelar bra, säger stjärnan Patrick Kane till SVT.

Finland toppar grupp A med 13 poäng. Kanada och Tyskland ligger tvåa och trea, båda med tolv insamlade poäng. USA ligger fyra med elva poäng.

Samtidigt är Ryssland, i Sveriges grupp B, klart för kvartsfinal efter att ha tagit sin femte raka seger i mästerskapet via 3–1 mot Lettland.

Ryssland var i underläge efter den första perioden men tre ryssmål i mittenakten släckte drömmen om en lettisk skräll.