"Våra misstankar förstärks hela tiden"

Brott Artikeln publicerades
Missing People genomförde skallgång i området tre dagar i rad den första helgen efter försvinnandet och på lördag planeras ytterligare en. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Missing People genomförde skallgång i området tre dagar i rad den första helgen efter försvinnandet och på lördag planeras ytterligare en. Arkivbild.

Sedan mer än en vecka är en 70-årig man och hans ljust guldfärgade bil borta – trots ett intensivt eftersökningsarbete i Markarydstrakten i Småland. Polisen tror att han kan ha utsatts för människorov.

Till helgen planeras en ny skallgång.

– Tyvärr har ju tiden gått – inte ett livstecken, ingenting. Det gör att våra misstankar förstärks hela tiden om att någonting har hänt honom, säger polisens pressinformatör Robert Loeffel till TT.

På eftermiddagen den 31 juli åkte mannen tillsammans med sin sambo in till Markaryd med bilen för att uträtta ett ärende. Planen var att mannen skulle köra hem igen, men sedan den eftermiddagen är både han och bilen spårlöst borta.

Mobilen pejlades

– Den här natten då han försvann pejlade vi hans mobiltelefon och fick indikationer på att den skulle vara i ett område från centrala Markaryd och ut mot E4 och till det området har vi koncentrerat våra efterforskningar, säger Loeffel.

Han vill inte precisera vad som gör att polisen misstänker att mannen utsatts för brott.

– Man kan säga att vi fick en känsla av att det här inte stämmer, när vi började lägga pusselbitarna. Den här mannens försvinnande finns det inga förklaringar till och våra misstankar har stärkts efterhand.

"En ren mardröm"

Missing People genomförde skallgång i området tre dagar i rad den första helgen efter försvinnandet och på lördag planeras ytterligare en. Dessutom har en speciell insatsgrupp inom organisationen åkt runt längs små grusvägar i området och sökt med hundar.

– Jag kan aldrig sätta mig in i de anhörigas situation, men det måste vara fruktansvärt det de lever under, det är en ren mardröm. Så för deras skull är man beredd att göra väldigt mycket, säger Annika Kling, Missing People i Kronobergs län.