Veteranen sänkte serieledande Björklöven

Ishockey • Publicerad 20 oktober 2019
Almtunas Tony Mårtensson blev hjälte mot serieledande Björklöven. Arkivbild.
Almtunas Tony Mårtensson blev hjälte mot serieledande Björklöven. Arkivbild.Foto: Staffan Claesson/TT

Tung smäll för Björklöven: Hockeyallsvenskans serieledare föll något oväntat med 0–1 borta mot bottenlaget Almtuna efter att 39-årige veteranen Tony Mårtensson gjort matchens enda mål i den tredje perioden.

Mårtensson, som bland annat har ett VM-guld med Tre Kronor på meritlistan, satte fart från egen blå linje knappt två minuter in i perioden och lade in pucken bakom Mattias Pettersson i bortamålet. Det var Mårtenssons tionde poäng för säsongen. Han gjorde 52 poäng på lika många matcher i serien i fjol.

Även Almtunas målvakt Daniel Rosengren var vass (29 räddningar) och såg till att Björklöven tappade viktiga poäng i toppstriden.

Umeålaget leder på 27 poäng, samma poäng som Timrå men med bättre målskillnad och en match mer spelad.

Almtuna lyfte från tolfte till tionde plats.