Fördel Djurgården i damallsvensk bottenstrid

Fotboll • Publicerad 20 oktober 2019
Mia Jalkerud satte Djurgårdens sena 3–3-mål mot Piteå.
Mia Jalkerud satte Djurgårdens sena 3–3-mål mot Piteå.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Djurgården lyckades spurta till sig en enormt viktig poäng i den damallsvenska bottenstriden. 1–3 med mindre än tio minuter kvar blev 3–3 till slut i hemmamatchen mot Piteå på Stockholms stadion. Först reducerade Tilde Lindwall i 83:e minuten innan Mia Jalkerud satte kvitteringen i 88:e. Jalkerud, som även sköt 1–1 på straff, serverades mer eller mindre öppet mål efter ett tveksamt försvarssamarbete i Piteå.

Tack vare poängen tar sig Djurgården över nedflyttningsstrecket på bekostnad av Limhamn/Bunkeflo (LB07), som senare på kvällen förlorade (0–3) borta mot Linköping.

I slutomgången på lördag avgörs det vilket av lagen som tvingas kliva ner i elitettan. Både Djurgården och LB07 har 14 poäng, men stockholmarna har fem måls bättre målskillnad. LB07 avslutar hemma mot tvåan Göteborg, medan Djurgården möter trean Vittsjö borta.