Opinion

Förfalskad bild av Grönkulla på nätet

Thomas Johnsson (M) ,

Förra veckans händelser och uttalanden har inte framställt Grönkullaskolan, utbildningsverksamheten och Alvesta Kommun på ett korrekt och seriöst sätt.

På Facebook, Flashback och på tvivelaktiga internetsidor, har det skapats en förfalskad bild av Alvestas skolor med syfte att skapa oro och osäkerhet i vårt samhälle.

Den här typen av nyheter skadar inte bara Grönkullaskolan utan även personal, lärare och elever på alla kommunens skolor. Vi måste vara mer kritiska i vad som påstås vara sant och osant.

Bakgrund fakta: En person påstår att det skulle ha förekommit ett sexuellt ofredande på skolan efter skoltid vilket senare beskrivs på internet som våldtäkt mellan 10 åriga elever.

Att några personer någon vecka efter det att nyheten släppts och uppmärksammats på internet, slår sönder ett 20 tal fönster i just denna skola är ett underligt sammanträffande. Det mest troliga är naturligtvis att det är anhängarna själva som stått för skadegörelsen. Allt detta för att få fart på ryktesspridningen och skada skolverksamheten. Det hela är lågt, osmaklig och fullständigt onödigt.

Sanningen är istället den att Alvestas skolor håller mycket hög kvalité. Lärare, elevassistenter och rektorer gör ett fantastiskt bra jobb i kommunens alla skolor. Enligt Lärarförbundets årliga rankning i Bästa skolkommun 2014, har vår kommun klättrat uppåt från 221 till 138 plats. Vi ligger nu på 56:e plats när det gäller utbildade lärare i Sverige och på första plats när det gäller Friska lärare. Det betyder att vi har duktiga, kompetenta och energiska lärare med mycket energi som gör ett mycket bra jobb vilket skapar trygghet för barnen. I förskolan har vi dessutom genom ett föredömligt enhälligt politiskt beslut, barngrupper i storlek 15-20 barn per avdelning, vilket medför att vi ligger långt före de flesta andra kommuner.

När sedan en politiker helt ogrundat påstår att det säljs droger på Grönkullaskolan som numera är en låg och mellanstadieskola, blir det bara för mycket! Det är ju inte heller sant!

Varför gör man så? Vad är syftet med dessa påståenden? Varför vill en förälder och en förtroendevald politiker misskreditera en skola i sin egen hemkommun?

Under mina fyra år som ordförande i Utbildningsnämnden under åren 2010-2014, har jag aldrig någonsin sett tillstymmelse till droger på någon skola i Alvesta! Den som påstår motsatsen måste i så fall kunna bevisa det.

Vi måste som politiker, medborgare och föräldrar stå över allt detta! Vi får inte låta ryktesspridningen och dessa mörkermäns lösryckta påståenden blir sanningar!

Tro därför inte på allt som är sant!