Opinion

Sluta agera som trotsiga barnungar

Lennart Turesson ,
Lennart Turesson tycker det är bra att Moderaterna och Anna Kinberg Batra öppnar upp för Sverigedemokraterna.
Foto:Maja Suslin/TT
Lennart Turesson tycker det är bra att Moderaterna och Anna Kinberg Batra öppnar upp för Sverigedemokraterna.

De senare årens förda politik har försämrat och skapat stora brister i de flesta av våra samhällsfunktioner, det som varit grundläggande och styrkan i landet Sverige.

Skulden har både den tidigare Alliansregeringen och den nuvarande rödgröna. Många medborgare har länge varit missnöjda med hur landet har förändrats, och letat efter alternativ. Därför har Sverigedemokraterna fått starka sympatier för sina förslag, och i vissa mätningar fått stöd av cirka 20 procent. Varför?

Den enkla sanningen är nog att de framfört ett program och synpunkter som gillas av många väljare. Men inga andra partier ville samarbeta eller ens samtala med dem. Några av SD:s förslag har regering och riksdag blivit tvingade att genomföra, till exempel att begränsa invandringen, som också är orsaken till många försämringar i landet.

Läser man alla partiers program och jämför finns det naturligtvis skillnader men SD har i sitt program inget vare sig rasistiskt eller odemokratiskt. Man hör ofta argumentet att SD är ett rasistiskt parti och kopplas ihop med nazisternas blodiga historia. Hur kan ni då samtala med Vänsterpartiet som har en kommunistisk bakgrund?

Kommunismen har som alla vet en riktigt dyster bakgrund med miljoner dödade och som fortfarande skördar offer i vissa delar av vår värld. Jag tänker också på hur många som dödats i religionens namn, både kristendomen och islam. Det finns alltså många som räknas som rumsrena men har många lik i garderoben. Så frågan är, varför vill ni inte samarbeta med SD?

Frågan om demokrati infinner sig. Nu har Moderaterna äntligen öppnat upp för, som många hoppas en dialog. Att inte samtala med SD har inneburit något av en låsnig av politiken och är ett hinder för att samla krafter och resurser för att verka mot samma mål, nämligen att återupprätta standarden på våra grundläggande funktioner i vårt fantastiska Sverige. För att uppnå det krävs krafttag och samarbete av alla. Vad är ni rädda för? Tror ni inte på vårt demokratiska och parlamentariska system? Sluta upp med att agera som trotsiga barnungar och börja i stället respektera alla folkvalda. Lita på Sveriges folk.