Lokalfotbollsbloggen

Prigoda lämnar Moheda

Lokalfotbollsbloggen Artikeln publicerades

Efter sju år lämnar tränaren Sergej Prigodadivision 3-laget Moheda.

– Det är mycket känslor. Varma sådana, säger fotbollstränaren.

Hösten 2005 tog han över ett lag i elitfyran som hade ambitioner att spela division 3-fotboll. Ett par år senare blev den drömmen sann och de senaste åren har Moheda varit närmare division 2 än att åka ur serien. Sergej Prigoda har lyckats med sitt uppdrag när han nu lämnar Moheda.

– Det har varit helt fantastiska år. Jag har aldrig upplevt så mycket känslor som i den här klubben med spelare, ledare, medlemmar och ungdomsledare. Det är alltid svårare att lämna en klubb där man trivs väldigt bra.

Årets sexa i division 3 sydvästra står nu vid ett vägskäl. Satsningen på de egna ungdomarna har inneburit ett a-lag med många egna produkter. Nu börjar det dock sina i talangleden. De senaste två åren har man till exempel inte haft något juniorlag.

– Dilemmat vi fått är att ungdomar inte finns i den utsträckning vi behöver för att fylla på från det egna ledet.

Enligt Mohedas sportchef Jan Johanssonpresenteras en ny tränare inom kort. För Sergej Prigodas del är framtiden oviss. Han har ingen ny klubb på gång för tillfället, men lyssnar om någon är intresserad.

– För mig spelar det ingen roll om det är division 2, division 3 eller division 5. Det man vill veta är vad klubben har för målsättning och vad de vill med fotbollen.

Division 3-fotbollen i Kronobergs län blir stekhet nästa säsong. Moheda, Räppe, Älmhult och Rydaholm får sällskap av IFK Lammhult, Älmeboda/Linneryd och Växjö BK underifrån. Till helgen har även Alstermo och Alvesta chansen att blir det åttonde lokala laget. Om ett par veckor inleds också frimånaden då spelare fritt får gå mellan klubbarna. Redan nu är det dock klart att Växjö BK blir av med en viktig pjäs inför nästa säsong då Robert Eckermanflyttar till Jönköping.