Skivor

Tove Lo: Mot en ljusnande framtid

Skivor Artikeln publicerades

Truth Serum är på ett sätt verkligen en platta svår att sätta fingret på, det är sprakande pop i en helt tidsenlig skildring. ­Svävande luftiga produktioner möter electropop som i sin tur möter raka texter och en schysst röst

Vår nya svenska popbris heter Tove Lo och denna Stockholmstjej har både plus och minus att inkassera på debut-ep:n. Truth Serum är på ett sätt verkligen en platta svår att sätta fingret på, det är sprakande pop i en helt tidsenlig skildring. ­Svävande luftiga produktioner möter electropop som i sin tur möter raka texter och en schysst röst.
Så långt lättdefinierat, så vad finns det då att klaga på? Egentligen är det inte något uppenbart fel på skivan, det är bara det att ingredienserna­ hade kunnat räcka till en helt annan sorts kaka. En mer intresseväckande sådan. På pappret finns det mycket lovande referenser av tidigare samarbeten med exempelvis Icona Pop, Max Martin och Gavin Degraw. Men samarbetena till trots så känns slutsatsen inte lika självklar.
Resan längst ep:n ­börjar med Love ballad som ­också lägger temat för skivans kommande spår, för Truth serum är en kärleksskildring i bästa popformat. Efter det följer Not on drugs, ett spår med ganska trevande verser men där en Tove Lo hög på kärlek brister ut i refrängerna, i betydligt mer positiv bemärkelse än på nästkommande spår Paradise, som i?stället rungar av modern melodifestival.
Bästa spåret fångar all den potential Tove Lo faktiskt har och omvandlar den till en riktigt grym låt, Over. Singeln Habits är helt okej och dess­utom bonus för dess snygga konvolut. Men något gnager på helhetsintrycket och det är att hela skapelsen inte känns hållbar över tid. Jag tror faktiskt att Tove Lo mycket väl kan ha en ljus framtid, i ett eller annat musik­forum men jag hoppas hellre på uppföljande fullängdare när den kommer.

Louice Petersson