Annons

50-årige "Lill-Lövis" racar vidare

Som 50-åring blir Stefan "Lill-Lövis" Johansson fabriksförare för Honda. Den förre formel 1-stjärnan från Växjö ska bilda ett team med David Brabham i den amerikanska Le Mans-serien.
Sport • Publicerad 23 december 2006

- Det ska bli grymt kul. Jag är ekonomisk oberoende som fabriksförare och jag har inget mer att bevisa för mig själv inom racingen, kommenterar Stefan Johansson.

"Har jag varit snabbare"? Han ser verkligen fram att köra sportvagnsprototypen i serien som i USA går under benämningen ALMS.

Annons

- Frågan är om jag varit snabbare än inför den här säsongen i serien, fortsätter Stefan.

I Daytona Beach i fjol körde exemepelvis Växjösonen själv tolv timmar och vid varje pass var han snabbast.

Det lovar gott inför nya jobbet för Honda. 14-17 mars inleds serien i Sebring.

Stefan och David Brabham ska köra för Duncan Daytons team i en serie med många före detta Grand Prix-förare.

Med överenskommelsen skriver Stefan Johansson ännu ett kapitel i sitt racingliv.

Det här blir första gången han kör sportvagn en hel säsong som fabriksförare. Han har tidigare tävlat i Le Mans för Mazda, Porsche och Audi.

Körde en Porsche Just 24-timmars i Le Mans vann Stefan Johansson 1997 i en TWR Porsche. Då tävlade Stefan tillsammans med förre Ferrari-kollegan Michele Alboreto och dansken Tom Kristensen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons