Åbys succémålvakt vill stanna i moderklubben

Åby Artikeln publicerades

Victor Birgersson har stått för en fantastisk säsong i Åby/Tjureda. Snart går succémålvaktens kontrakt ut och det finns intresse från andra klubbar.

Men 19-åringen siktar på fortsatt spel med moderklubben.

Åby/Tjuredas Victor Birgersson vill avsluta säsongen med en seger mot Boltic.
Foto: Filip Sjöfors
Åby/Tjuredas Victor Birgersson vill avsluta säsongen med en seger mot Boltic.

Matchguide

Boltic-Åby/Tjureda

När: Lördag klockan 16.00.

Var: Tingvalla.

Åbys tre senaste matcher: Örebro (h) 4–3, Kungälv (b) 4–1, Nässjö (b) 8–2.

Boltics tre senaste matcher: Nässjö (b) 2–4, Gripen Trollhättan (h) 5–4, Tranås (b) 3–11.

Förutsättningar: Ett möte mellan två lag som inte har mycket att spela för. Åby/Tjureda är redan klara seriesegrare och Boltic ligger i mitten av tabellen, utan risk för att åka ur eller chans att ge sig in i kampen om kval.

Visa mer...

En vecka har gått sedan Åby/Tjureda säkrade den sensationella uppflyttningen till bandyns elitserie.

– Man är fortfarande lite i chock. Det är nästan så att man inte riktigt har förstått det än. Seriesegern är det största jag varit med om. Det har varit en väldigt skön vecka, säger Victor Birgersson.

Målvakten är en viktig kugge i succélaget. Sett över hela säsongen är det svårt att ge något annat än högsta betyg.

– Jag får vara jättenöjd. Det måste man vara när man varit förstemålvakt hela säsongen. Jag tycker att jag har visat att jag klarar av det, säger 19-åringen.

Framgången har gjort att andra klubbar har fått upp ögonen för målvaktens spel. Intresse från annat håll finns, men Victor Birgersson vill inte gå in på vilka klubbar som har hört av sig.

Efter säsongen går dessutom kontraktet ut med Åby/Tjureda.

– Men det förs en dialog med Åby, så mycket kan jag säga.

Vill du stanna?

– Ambitionen är det. Man vill ju spela i sin moderklubb. Nu när vi har tagit klivet upp vill man stanna.

Nästa säsong spelar alltså Åby/Tjureda i Sveriges högsta bandyserie. Men det återstår en match innan laget kan börja ladda för det som komma skall. Boltic på bortaplan avslutar en framgångsrik säsong.

– Vi vill så klart avsluta med en bra match och gå segrande ur den. Boltic kommer säkert att vara jätteladdade för att slå oss. Vi ska vara minst lika taggade. Det är aldrig kul att förlora, säger Victor Birgersson och fortsätter:

– Vi har sagt till varandra att vi ska försöka spela som vi har gjort under hela säsongen. Det gäller att inte tänka på att vi redan är klara. Vi får se det som ett extra tillfälle att spela ihop oss inför nästa säsong.