Agentkontrakt och collegeintresse för Angelica

Sport Artikeln publicerades

Trots att Väckelsångstjejen Angelica Bengtsson bara är 16 år har hennes stavresultat gett eko. Angelica har skrivit kontrakt med stjärnagenten Daniel Wessfeldt och skolor i Kalifornien, Honululu och Nebraska har hört sig för om Angelicas framtid.

Daniel Wessfeldt och hans företag Podium är en tungviktare i friidrottsvärlden.
För en månad sedan hörde Daniel av sig till Angelicas pappa och tränare Glenn Bengtsson. Daniel från Malmö och Monte Carlo har ju stavstjärnorna Jelena Isinbayeva, Ryssland, och Fabrina Murer, Brasilien, i sitt stall.
– Skofabrikanter har hört av sig till oss och då är det bättre att Daniel Wessfeldt sköter de förhandlingarna. Daniel kan det här, säger Glenn Bengtsson.

Även i USA harAngelicas kometkarriär noterats av tre skolor.
– De vill visa att de finns och det är klart att det känns smickrande, säger tränaren.
– Men om Angelica i framtiden väljer att studera på amerikanskt college är tveksamt. Skulle så vara fallet måste vi köpa skolans stavkoncept rakt av och det kanske inte passar oss, fortsätter han.
När Angelica Bengtsson gjorde sin rekordtävling och klarade 4,37 i ungdoms-SM hemma på Värendsvallen smög en man i kulisserna. Toby Stevensson, amerikanen som hoppar med hjälm och tog OS-silver 2004, studerade Angelicas tävling. Toby är stavtränare på klassiska Stanford University i Palo Alto, utanför San Fransisco.
– Toby Stevenson har bekanta här i Sverige och besökte därför Växjö. Ungdoms-SM kunde knappast blivit bättre för Angelicas del, minns Glenn Bengtsson.
På den punkten är det bara att hålla med.

Angelica hade tidigarepå säsongen blivit ungdoms-världsmästare i italienska Bressanone och i Växjö hade hon bra försök på världsrekordet för ungdomar. 4.40 har endast ryskan Valeriya Volik, kinesiskan Yingning Zhang och australiskan Vicky Parnars klarat.
Angelica Bengtsson, med Hässelby som klubbadress, går första årskursen på Procivitas i Växjö. Här ska hon plugga ytterligare två år, kanske ett fjärde år, vid sidan av sitt stavhoppande.
En svensk manager och amerikanska stavtränare lär följa utvecklingen.