Ahlroth hjälte när Vipers vann

Det bjöds på en underhållande innebandymatch i Fortnox Arena på torsdagskvällen när Växjö Vipers besegrade Helsingborg med 5–4. Karljohan Ahlroth blev stor matchhjälte när han satte avgörande målet 52 sekunder från slutet.
VÄXJÖ • Publicerad 14 december 2017
Karljohan Ahlroth klappas om av Oliver Johansson och Victor Hansson.

Efter en avvaktande inledning var det Vipers som kopplade visst grepp om händelserna på planen. Men det dröjde fram till 11.15 innan första målet föll.

Karljohan Ahlroth bröt ett uppspel och fri med gästande målvakten Jonathan Edling stod Ahlroth för en iskall fint fram till 1–0.

Ett par minuter efter ledningsmålet åkte backen Magnus Jansson på matchstraff och fem minuters utvisning för en eftersläng på en motståndare när tumult uppstod på fel sida om sargen.

Vipers och målvakten Edin Omanovic (Eero Kosonen kom inte till spel på grund av lättare skada) stod upp heroiskt i boxplayspelet, men kunde inte freda sig när Andreas Lindholm fick öppet läge och sköt 1–1.

Men att bara släppa ett mål i boxplayspelet ingöt säkert mod i Viperslägret inför andra perioden där rutinerade Viktor Johansson gick in och bildade backpar med Linus Pettersson medan Johan Roos kamperade ihop med Christopher Holmér.

2-1 föll efter fem minuters spel av mittperioden genom Christopher Holmér som inte gjorde något misstag när han fick en öppnande pass av Jesper Sankell.

Kasper Hydén skickade in 3–1 i den 34:e minuten och det såg lugnt ut. Vipers fortsatte föra spelet och försvarade sig effektivt där man inte tillät Helsingborg komma till skott i bra lägen.

Men sedan slarvade Vipers vid två tillfällen vilket Helsingborg omsatte till 3–3. Båda målen gjorde Jonathan Nilsson.

Edin Omanovic var vinnande VIpersmålvakt mot Helsingborg.
Edin Omanovic var vinnande VIpersmålvakt mot Helsingborg.Foto: Filip Sjöfors

Helsingborg tog ledningen in inledningen av tredje genom Nico Salo efter en kontring.

Sedan var det VIpers för hela slanten. Filip Kjellsson styrde elegant in Christopher Holmers inspel på volley till 4-4.

VIpers toppade upp på slutet och satte upp Holmér i kedjan med Filip Kjellsson och André Andersson och sköt i både stolpen och ribban.

När det återstod 52 sekunder bröt Jesper Sankell på kanten och släppte bollen till Karljohan Ahlroth som satte dit avgörande 5-4.

Därmed slog Vipers åter in på vinnarspåret efter Pixboförlusten senast. Närmast väntar bortamatch mot Höllviken på söndag.