Åkessons comeback – på väg till Halmstad

Sport Artikeln publicerades

eftertraktad. Tidigare Östermålvakten Björn Åkesson kan vara på väg mot en sensationell comeback. I allsvenska Halmstad. – Jag har fått en förfrågan, säger den pensionerade målvakten.

Stora problem med ljumskarna satte stopp för den 34-årige målvakten när han värvades till Öster inför säsongen 2010. Han hann göra tolv matcher i superettan och imponerade så mycket att han nådde högsta snittbetyget i Smålandspostens grantopp.
Efter en höst utan en minuts speltid tackade han för sig och skrev på för division 4-klubben Värnamo södra. Men innan säsongen kom i gång beslutade Björn Åkesson för att lägga handskarna på hyllan. Nu kan det bli aktuellt att plocka ner dem igen.
– Jag har fått en förfrågan från Halmstad, sedan får vi se vad den leder till. Grejen är att jag har vilat ett år och kört rehab och fått i gång kroppen. Just nu är den bra, men jag har bara kört löpning och lite styrka.
Under tiden i Öster fick han läkarbesked om att ljumskskadan var kronisk. Nu har han besökt en annan läkare som ger ett annat besked. Björn Åkesson är sugen på att spela fotboll igen.
– Absolut. Skulle jag få beskedet från en läkare som säger att jag är frisk hade jag kört tvärt. Jag var inställd på att vara fotbollsinvalid.
Längtan tillbaka till fotbollsplanen blir inte mindre av att frågan kommer från allsvenska Halmstad. Om Björn Åkesson kommer tillbaka får han spela på en nivå han aldrig varit på tidigare. Han har dock långt kvar till matchformen.
– Statusen på att rädda bollar är tveksam, men det kanske är som att cykla.
Halmstad är en klubb i kris och i tisdags fick den spanske tränaren Pep Clotet Ruiz lämna sitt uppdrag. U21-tränaren Jens Gustafsson tar över.
I föreningen finns även en tidigare Östermålvakt. När Björn Åkesson flyttade till Öster försvann Robin Malmkvist västerut, men just nu är han utlånad till norska serietvåan Tromsö. Den plats Björn Åkesson har blivit tillfrågad att fylla är efter flyktade spanjoren Nauzet Perez. Björn Åkesson inledde sin fotbollskarriär i Älmhult. Innan han kom till Öster spelade han sju säsonger med IFK Värnamo.
I år finns båda hans tidigare klubbar i superettan och målvakten är imponerad av Östers vårsäsong.
– Det är kul att de fått ihop det bra. Det verkar vara harmoni i gruppen.