Allsvenska klubbar jagar Freddy Borg

Sport Artikeln publicerades

Han har varit Östers bästa spelare under vårsäsongen. Nu har de allsvenska klubbarna fått upp ögonen för Freddy Borg.

Något mål har det inte blivit, men Östers yttermittfältare Freddy Borg har varit inblandad i det mesta som hänt offensivt. Han har lyckats hålla sig skadefri och då har resultaten kommit.
– Det har varit okej, men det kunde ha varit ännu bättre tycker jag, säger Freddy Borg som tillsammans med de övriga Östersspelarna firar säsongens enda semester.

Den lyckadesäsongsstarten, som också synts i tv-sändningar, har gjort att de allsvenska lagen fått upp ögonen för den 27-årige skåningen. I en intervju med Östers officiella hemsida säger tränaren Ludwig Ernstsson:
– Det finns ett stort intresse för bland annat Freddy Borg och en av våra yngre spelare. Det är ett par klubbar som har visat intresse, men jag kan inte säga mer än så. Vi får se hur föreningen hanterar eventuella bud på dessa spelare. Men Borg har ju visat att han håller för allsvenskan i sina bästa stunder.

Östers Support ABhar ekonomiska intressen i Freddy Borg. De var till exempel inblandade när han förlängde sitt kontrakt över säsongen 2011. Bolagets nye ordförande, Curt Persson, sade nyligen att framtiden är osäker om inte Öster "åtminstone då och då säljer en spelare". Freddy Borg själv säger att han inte har hört något från andra klubbar.
– Nej. Hade jag vetat något får jag inte lov att säga det.
Hur skulle du resonera om du fick ett bud från allsvenskan?
– Det får man se vad det är för bud och om man känner för det. Det ska framför allt komma något som känns bra, säger Freddy Borg.

Sven Johannesson,ansvarig för Östers herrsektion, bekräftar att andra klubbar följer Österspelare. Men om de har fått några konkreta förfrågningar vill han inte säga.
– Vi är inte sämre än att vi lyssnar om någon är intresserad, annars har jag inga kommentarer.
Hur ställer ni er till förfrågningar?
– Vi är i det läget att målsättningen är att etablera oss och bli ett superettanlag och då måste vi ha spelare. Det blir en avvägning. Måste man ersätta spelaren med en ny så kostar det också.
Det svenska transferfönstret är öppet i juli. Sven Johannesson räknar med att det blir ganska lugnt. Finanskrisen och sämre publiksiffror än väntat gör att klubbarna har det tufft. Det gäller även Öster som till exempel budgeterat med 2 800 åskådare på Värendsvallen. Snittet de fyra första hemmamatcherna ligger på drygt 2 200 personer.