Andersson gör det igen i Vipers

Växjö Artikeln publicerades

André Andersson avgjorde för Vipers mot Linköping med bara 28 sekunder kvar.

André Andersson blev stor hjälte för Växjö.
Foto: Pontus Steneros
André Andersson blev stor hjälte för Växjö.

Vipers hade med 30 sekunder kvar av matchen och 3-3 hemma mot Linköping. Fram klev André Andersson och satte bollen i bortre hörnet vilket betydde 4-3 och seger för Vipers.

– Niklas ritade upp en frislagsvariant vi skulle köra direkt efter timeouten som inte fungerade så bra just då. Jag såg sedan att de var sena med att täcka upp mot mig och bestämde mig för att sikta på bortre, säger André om sitt mål.

Linköping hade det tufft i första perioden och Vipers tryckte på.

– Jag tycker vi hade en jättebra första period och jag är imponerad av hela mitt lag. Vi kom in bra och gjorde det tufft för Linköping.

Han tycker att lagets prestation i de resterande perioderna var svängiga.

– Det var en svängig match. Lika bra som den första perioden var, var den andra dålig. Vi gick ner oss ordentligt och Linköping fick momentum och gjorde det bra.

Forwarden vet inte riktigt varför det blev som det blev i andra perioden.

– Jag vet inte riktigt, omedveten avslappning kanske, att man tycker när man gör en sådan bra första period så tycker man att vi bara ska fortsätta. Det är tråkigt att säga men det är ganska naturligt att man går ner sig mer. Jag måste hem och titta på matchen för att analysera mer.

Den tredje perioden blev även den svängig men André såg en vändpunkt.

– Vi krigade oss in och vände egentligen matchen efter vi klarat både tre mot fem och fyra mot fem spel. Jag tycker vi tar över och skapar de chanser vi behöver för att avgöra, vilket jag till slut får göra, säger André.