André klar för två nya Vipersår

Sport Artikeln publicerades

Trots underläge med tre mål när det återstod 4,10 av matchen mot Falun vägrade Vipers ge upp.
– Vi viker aldrig ner oss, det är det som är Växjö Vipers, säger forwarden André Andersson efter upphämtningen som nästan räckte hela vägen fram.

Kedjan med André Andersson, Ludwig Persson och Valdemar Ahlroth firade åter stora triumfer på banan med sitt frejdiga och fyndiga spel.
Ahlroth gjorde två mål, Andersson ett och fyra målpassningar medan Persson assisterade till ett mål. Å andra sidan gjorde centern Persson en hel del nytta i uppspelsfasen och i det defensiva jobbet i går kväll.
– Jag tycker vi spelar bättre innebandy än Falun. Vi slarvar lite i första perioden men sedan är vi bättre i den andra och tredje, men vi slarvar för mycket så de får spelvändningar, säger André Andersson.

Söndagens8–9 innebär att Vipers har förlorat åtta av åtta matcher mot Falun, men i går hade man dalkarlarna på gaffeln och inte minst Andersson själv hade förutom sitt gjorda mål ytterligare tre–fyra bra avslut som tog alla vägar förutom in i mål.
– Såna chanser får man inte missa mot Falun, men jag tycker ändå den här matchen är den bästa hittills mot Falun.
”Ungdomskedjan” med Ahlroth-Persson-Andersson är poängledande i Vipers och kan bli så ytterligare ett par år.
I går förlängde André Andersson sitt kontrakt med ytterligare två år, precis som Ludwig Persson gjorde förra veckan.
– Det funkar bra. ”Ludde” känner jag sedan väl sedan åren i Vöikers och ”Valle” är också en spelare som jag lärt känna bra. Vi i 94-generationen tänker innebandy likadant. Det är fantastiskt att få chansen att vara med och utvecklas två nya år i det här laget. Den här resan har bara börjat, säger André Andersson.
Vad gäller skyttekungen Valdemar Ahlroths tvåårskontrakt så löper det ut efter den här säsongen.
– Vi för diskussioner med Ahlroth om en förlängning, säger Vipers sportchef Klas Skoglund-Wikeling.