Andreas Wihlborg klar för Öster

Sport Artikeln publicerades

Han har spelat allsvensk fotboll med Trelleborg de fem senaste säsongerna. Till våren spelar Andreas Wihlborg med Öster i superettan.
– Det ska bli riktigt kul, säger nyförvärvet som skrivit på ett tvåårskontrakt.

Den 24-årige yttermittfältaren är, trots sin ålder, en rutinerad allsvensk spelare med Trelleborgs FF. Totalt har han spelat nästan 70 matcher i högsta serien och på meritlistan finns även ett par U21-landskamper. Säsongen 2009 var hans bästa hittills. Då gjorde han fem mål. Precis som för laget var 2011 betydligt tyngre. Klubben åkte ur allsvenskan och Andreas Wihlborg fick bara starta fem matcher.
– Jag vet egentligen inte varför, men vi har väl inte spelat på samma sätt på kanterna och då passade jag inte in, säger yttermittfältaren.

Han beskriver sig självsom en löpstark ytter som gärna springer mycket i djupled. De första kontakterna med Öster hade han i somras och han var även och såg en match med laget.
– Det blev inget då, men de var fortsatt intresserade. Jag har bara hört bra om Roar Hansen som tränare från dem som haft honom tidigare.
Andreas Wihlborg har Höllviken som moderklubb. Där har även Freddy Borg som han nu ska ersätta i rödblått spelat tidigare. De två spelade tillsammans i en säsong i Höllviken.
2006 lånades han ut till Trelleborg och ett halvår senare skrev han på för klubben. Andreas Wihlborg inledde som ytterback, men han skolades om till yttermittfältare efter sommaruppehållet 2009.
– Jag hoppas såklart på mycket speltid och att hjälpa Öster till allsvenskan hade varit det ultimata, säger Andreas Wihlborg som ska plugga ekonomi vid sidan av fotbollen.


Östers sportchef Peter Kuno Johanssonberättar att klubben har letat efter en löpstark yttermittfältare.
– Vi har sökt efter vissa spelartyper och ville ha en yttermittfältare som springer mycket. Spelar vi med en forward måste yttermittfältarna gå mycket i djupled.

Andreas Wihlborg blir Östers fjärdenyförvärv inför 2012. Tidigare i veckan skrev klubben treårskontrakt med Andreas Birgersson från Ljungby och Jonas Hellgren från Västerås. Ett lika långt kontrakt har även Filip Thurn från IFK Hässleholm skrivit under sedan tidigare. Värvningen av en Andreas stänger dörren för en annan Andreas. Degerfors Ljunggren-Eriksson är numera inte intressant för Öster.
– Det känns som att vi har fått de spelartyperna vi ville ha, säger Peter Kuno Johansson som troligtvis är färdigvärvad om inte Emil Krafth lämnar för spel med Malmö FF.