Anfallare klara för Öster

Sport Artikeln publicerades

Två anfallare klara – på en dag. Andreas Birgersson och Jonas Hellgren spelar med Öster nästa säsong.

Strax efter frukost skrev Andreas Birgersson under sitt treårskontrakt. Till eftermiddagskaffet var det Jonas Hellgrens tur att skriva under ett lika långt kontrakt. Öster och sportchefen Peter Kuno Johansson hade en händelserik Luciadag.
Andreas Birgersson från Rottne har gjort en imponerande fotbollsresa. För tre år sedan gjorde han 17 mål för sin moderklubb i division 4-fotbollen. 2008 tog han steget till Rydaholm. Året efter flyttade han till Ljungby. Där blev det succé med 14 mål och en topplacering med klubben.
– Det är rätt häftigt på så vis. Det har gått snabbt. Det har alltid varit en dröm att komma så högt upp som möjligt. Det är en milstolpe i min karriär, säger Andreas Birgersson.
Ljungby har använt Andreas Birgerssons löpstyrka och snabbhet i anfallet. Där hoppas 20-åringen få spela även framöver.
– Vad jag vet är det forward som gäller, men jag är öppen att spela på andra positioner också.

Under eftermiddagenblev nästa nyförvärv klart. Jonas Hellgren, född 1990, kommer närmast från Västerås SK. Han var en bidragande orsak när klubben tog steget upp till superettan med åtta mål och fyra assist. I år skadade han ljumsken i första omgången. Han var tillbaka runt omgång tio, men fick mest alternera på olika platser i startelvan. Peter Kuno Johansson tänker använda Jonas Hellgren som en offensiv spelare.
– Han är en väldigt bra bollmottagare. En klok spelare med väldigt bra spelförståelse, säger Östers sportchef.