Annons

Angelica till VM med ny tränare

Angelica Bengtsson, stavhopparen från Boaryd utanför Väckelsång, är uttagen till inomhus-VM i Birmingham. Det efter inbjudan från internationella friidrottsförbundet, IAAF.
Friidrott • Publicerad 22 februari 2018
Angelica Bengtsson gör säsongsdebut i inomhus-VM.
Angelica Bengtsson gör säsongsdebut i inomhus-VM.Foto: Lena Gunnarsson

Det blir första tävlingen med Peter Widén, IFK Växjös förra friidrottsstjärna, som ny tränare.

24-åriga Angelica har inte gjort en enda tävling den här inomhussäsongen. Som skadad, med stukad tumme, fick hon tacka nej både till Nordenkampen och inne-SM i Gävle.

Annons

Därmed blir inomhus-VM hennes säsongsdebut. Hon hoppade 4.65 utomhus förra året.

– Jag åker till Birmingam utan förväntningar på resultat. Jag ser tävlingen mer som ett sätt för mig och Peter att tillsammans hitta vägar inför den kommande utesäsongen. Det kommer att bli mycket fokus på att se hur vi ska jobba i framtiden, berättar Angelica Bengtsson.

Den stukade tummen som höll henne borta från de tidigare inomhustävlingarna är läkt.

– Det ska bli jätteroligt att hoppa i inne-VM, jag är verkligen taggad, och jag tänker njuta där.

Friidrottsförbundet tror på Angelica Bengtsson.

– Angelica har visat att hon är en bra mästerskapshoppare. Hon var tia på VM i somras. Dessutom har hon haft en bra träningsbakgrund den här vintern. Hon är i bra form, säger förbundskapten Karin Torneklint till svenska friidrottsförbundets hemsida.

Inomhus-VM i Birmingham avgörs i början av mars.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons