Anna Anvegård hyllad bland de stora

Växjö Artikeln publicerades

Andreas Granqvist och Kosovore Asllani fick svensk fotbolls finaste priser.

Men även Växjö DFF var med på ett hörn under Fotbollsgalan.

Tabitha Chawinga, Kvarnsvedens IK, och  Anna Anvegård, Växjö DFF tilldelas priset Årets målskyttar vid Fotbollsgalan 2017 på Ericsson Globe Arena.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Tabitha Chawinga, Kvarnsvedens IK, och Anna Anvegård, Växjö DFF tilldelas priset Årets målskyttar vid Fotbollsgalan 2017 på Ericsson Globe Arena.

Anna Anvegård i Växjös nya allsvenskar fick ta emot Guldskon för mest mål i elitettan och svensk elitfotboll.

Annas 33 seriemål var imponerande och nu plockade hon hem andra raka Guldskon.

En fråga fanns före galan.

Hur bryter man Zlatan Ibrahimovics tio år långa svit som vinnare av Guldbollen?

Du toppar ett fenomenalt kvalspel med att vara i vägen för allt när du tar landslaget hem till en sommar hos dig.

Andreas Granqvist, 32, har aldrig varit bättre och i år räckte det för att bli bäst i svensk herrfotboll.

Få som är intresserade av landslagets öden och äventyr kan ha missat de starka bilderna från San Siro i Milano för en vecka sedan.

Bilder på hjältar, gråtande hjältar. Som när Andreas Granqvist fångades i ögonblick där han med tårfyllda ögon kramade om Marcus Berg och Sebastian Larsson, spelare som precis som han tagit sista chansen att få spela ett VM.

– Att få avsluta med att hålla nollan här i Milano och gå till VM – för egen del är det här det största som jag har varit med om och det kommer bli helt otroligt att få spela ett VM i Ryssland, där jag hör hemma med klubblaget.

– Det är en helt otrolig glädje och stolthet att vara lagkapten för det här gänget, sade Granqvist som innan han fick Guldbollen även utsågs till årets back.

Diamantbollen 2017 gick till landslagsmittfältaren Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani lämnade i somras proffslivet i Europa och flyttade hem. Men inte för att varva ner.

Efter att ha hjälpt Linköping till klubbens andra raka SM-guld gick hon direkt ut och skickade en passning till klubbledningen: satsa, värva, gör LFC till en europeisk toppklubb.

I Globen fick hon äntligen gå upp på scenen för att få det erkännande som hon länge har förtjänat, i form av Diamantbollen.

Trots att hon har varit en av Sveriges största fotbollsstjärnor i snart tio år hade hon fram till i år aldrig prisats på Fotbollsgalan,