Anna Anvegård sköt segern till Växjö DFF

Med mål nummer fem, sex och sju för säsongen sköt Anna Anvegård tre nya poäng till Växjö DFF.
Hemmalaget besegrade Kristianstads DFF med 3-0 inför 323 åskådare på Myresjöhus Arena.
Växjö • Publicerad 16 juni 2018
Anna Anvegård kramas om av sina lagkamrater.
Anna Anvegård kramas om av sina lagkamrater.Foto: Urban Nilsson

Det var ett revanschsuget Växjö DFF som kom till matchen mot Kristianstad hemma på Myresjöhus Arena. Innan det två veckor långa landslagsuppehållet förlorade nämligen den allsvenskan nykomlingen med 3–0 mot Vittsjö.

Och det syntes direkt att Växjö bestämt sig för att bjuda publiken på bra fotboll.

Ritah Kivumbi gjorde sin första start för säsongen och var inblandad i mycket framåt. Efter en kvart använde Växjöanfallaren sin snabbhet och var först på en djupledsboll. I straffområdet lyckades hon få i väg ett avslut utanför mål, men blev samtidigt manglad av en utrusande motståndarmålvakt. Efter långa diskussioner med sina assisterande pekade domare Pernilla Larsson på straffpunkten.

Fram klev Anna Anvegård. Och landslagsspelaren gjorde inga misstag från elva meter. Skottet placerades till vänster. Kristianstads målvakt Moa Olsson var på bollen med fingrarna men kunde inte göra mer än att styra bollen i nät.

I minut 30 spelade Ritah Kivumbi återigen en viktig roll offensivt. I en snabb omställning passade hon fint fram Anna Anvegård som lurade till vänster i straffområdet. Växjös skyttedrottning drog till direkt med ett placerat skott som skruvade sig förbi målvakten och stolpe in i det högra hörnet.

Kristianstad hittade några farliga lägen i den avslutande kvarten av första halvlek. Närmast var mittfältaren Rita Chukwudi med en nick från nära håll. Växjös målvakt Katie Fraine visade prov på snabba reflexer på mållinjen och styrde ut bollen till hörna. Även hörnan blev farlig, men Växjös spelare kunde rensa undan bollen. Därmed gick Växjö till halvtidsvila med 2–0 på resultattavlan.

I den andra halvleken var Kristianstad på reduceringsjakt. I den 52:a minuten fick gästernas Hanna Sandström ett gyllene läge. Högerbackens avslut gick dock rakt i famnen på Katie Fraine.

Här saknas innehåll

Även Växjö var fortsatt farligt framåt. Efter en timmes spel hade Ritah Kivumbi ett bra läge när hon kom nästintill ensam mot målvakten. Avslutet täcktes dock ut till hörna.

I den 84:e minuten var Anna Anvegård nära att göra hattrick. Inspelet från nyinbytte Malin Fors tryckte Anvegård stenhårt i stolpen.

Hattricket skulle ändå komma i slutminuten av matchen. I fint samspel med Jelena Cankovic satte Anvegård 3–0 från nära håll.

Segern innebär att Växjö DFF samlat in 13 poäng på åtta matcher i sin debutsäsong i allsvenskan. Med en match mer spelad än övriga lag placerar sig Växjö trea i tabellen.