Ännu en hedersam Taif-förlust

1-2 mot Leksand och 2-3 mot Karlskrona på söndagskvällen. Tingsryd har fått en tuff start på allsvenskan.
Tingsryd • Publicerad 23 september 2018
Karlskronas Marcus Paulsson ser sin puck i Taif-kassen. Målvakten Andreas Ljunggren är chanslös.Foto: Filip Sjöfors

Inramningen var grym med en hel sektion i orange och i övrigt grönt och vitt. Det var fullsatt, 3 450 personer, en siffra som Taif inte visat sedan allsvenska finalen mot AIK för tre år sedan.

Karlskronas spelare möttes av banderollen ”Stolthet, hjärta, tradition sedan 1923 Tingsryds AIF”.

Lagen inledde med att skapa varsin chans. Tingsryds Filip Ahl och gästernas Linus Karlsson var nära att peta in ledningsmålet.

Tingsryd var effektivt i powerplay.

2-0 tystade den stora Karlskronaklacken.

4.18 spräckte Kim Tallberg nollan och 8.28 ökade Hannes Johansson i den spelformen. Sevärde Charlie Dodero, som kan bli ett affischnamn i denna upplagan av allsvenskan, hade assist vid båda målen.

Marcus Paulsson i Karlskrona och Andreas Ljunggren i Taif - två av matchens profiler.Foto: Filip Sjöfors

Karlskrona kunde också göra mål i powerplay. 11.09 spelade Karlskronas Marcus Paulsson ett elegant pass diagonalt till Josef Ingman som nätade.

Drygt tre minuter senare var det kvitterat genom Matt Carey.

Perioden avslutades med en Karlskrona-tvåa och det var nära att Karlskrona i slutsekunden bjöd på ett självmål.

Andra perioden började med att Karlskronas Kalle Miketinac hade en chans direkt.

Sedan fortsatte chanskavalkaden mot Andreas Ljunggren i Taif-målet.

12.23 kom därför 2-3 logiskt när Marcus Paulsson rakt framifrån satte pucken i mål.

Tingsryd hade två powerplay som inte gav något och närmast mål i slutet av perioden var Karlskronas Matt Carey med en klingande stolpträff.

Sista perioden gav Tingsryd ett tidigt powerplay, men det var åter svårt att få till det med en man mer på banan.

Karlskrona försvarade sig väl och Robin Johansson var bra i målet.

Tingsryds Mark MacMillan var i slutsekunderna nära att kvittera.