Äntligen islossning för Öster på Myran

Öster har haft hemmakomplex så här långt i superettan. Men mot favoritmotståndaren Norrby kom islossningen och Öster vann med 3-0.
Växjö • Publicerad 9 juni 2018
Dragan Kapcevic har forcerat in Östers ledningsmål.
Dragan Kapcevic har forcerat in Östers ledningsmål.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Öster stuvade om inför matchen och valde Oliver Silverholt på mitten. I övrigt var det en väntad startelva.

Norrby började bra och hade första halvlekens bästa målchanser, men det var Öster som gick till pausvila med ledning.

Norrby hade redan i andra minuten en farlig nick från Kenan Mehovic över och åtta minuter senare fick farlige Richard Yarsuvst till ett bra avslut. Robin Malmkvist räddade.

Öster hade i 21:a minuten en jättechans.

Norrbymålvakten Mergim Krasniqi räddade ett skott från Simon Helg. På returen högg David Johannesson och fick bollen över ribban.

Mycket långbollar följde.

Men i 41:a minuten var Norrby nära att ta ledningen, men Richard Yarsuvat fick bollen utanför i friläget.

Tre minuter senare fick publiken på Myresjöhus Arena jubla. Östers Fredrik Lundgren nickade fram bollen till Dragan Kapcevic, som på andra chansen satte bollen i mål.

Dragan som började på topp tillsammans med David Johannesson.

Andra halvlek hann inte mer än börja förran Dragan Kapcevic drogs ned inne i strafformrådet. Domaren pekade på straffpunkten och Simon Helg var säker från elva meter.

2-0 för Öster i ett psykologiskt viktigt skede.

David Johannesson var inblandad i en straffsituation och Liridon Silka hade ett pressat skott i stolpen efter 68 minuter.

Öster hade kontroll och i 86:e minuten blev Liridon Silka frispelad av Dragan Kapcevic. Liridon ökade till 3-0.

Eländet fortsatte för Norrby när inhopparen Shkelqim Krasniqi fick rött kort efter andra varningen.

Dragan Kapcevic blev något av matchvinnare genom att vara la i alla tre målen. Men många var bra i Öster, specieilt i andra halvlek.