Äntligen Trojaseger på hemmaplan

Ljungby Artikeln publicerades

Troja-Ljungby lämnade jumboplatsen i hockeyallsvenskan när laget på onsdagskvällen besegrade Västervik med 4–3 hemma i Ljungby Arena.

Första perioden spelades i ett rasande tempo där både Troja och Västervik skapade fina lägen.

Redan efter 23 sekunder hade Trojas Jesper Thörnberg ett klockrent stolpskott och i den nionde minuten var David Rundqvist nära att göra mål för Troja.

Västervik hade ett par vassa avslut och då visade Trojamålvakten Robin Johansson sin klass. Han kunde dock inte rädda när Lukas Löfquist sköt ett välplacerat skott som resulterade i 0-1. Då hade det spelats 17.09.

Skotten i den första perioden var 10-9.

Troja var det klart bästa laget i en andraperiod som inleddes med många heta lägen. Västerviks Joacim Hedblad avslutade i friläge efter 13 sekunder och Trojas Jesper Thörnberg sköt sitt andra stolpskott efter 26 sekunder.

Efter 1.31 kvitterade Troja genom David Rundqvist som visade en härlig vilja när han fick in pucken från nära håll.

I den tredje minuten var Trojas Mattias Nilsson nära att göra mål efter fina kombinationer och i den fjärde missade Trojas Jens Holmström ett friläge.

Västerviks tränare Roger Forsberg begärde timeout efter 5.31 efter att hans lag gått ner sig ordentligt.

Timeouten fick inte önskad effekt. Efter 10.44 jobbade Alexander Lindqvist-Hansen in 2–1-pucken, assisterad av Sebastian Benker, och efter 14.41 kom 3-1. Ett jättesnygg mål där Jonathan Johnson avslutade och Nikolai Meyer assisterade.

Troja hade bud på fler mål i mittenakten.

Skotten i den andra perioden var 11-13.

Efter att lagen misslyckats med att göra mål i varsitt powerplay i inledningen av den tredje perioden kom det ett PP-mål efter 9.58. Det var Jens Holmström som skickade in 4–1 till Troja när Västerviks Dan Pettersson satt utvisad.

Ett individuellt misstag från en Trojaspelare gav utrymme för Christopher Fish att reducera till 4–2 i spel fyra mot fem efter 16.39.

När Västervik hade plockat ut målvakten kom också 4–3. Alexander Viklund gjorde målet efter 18.32.

Med fyra sekunder kvar gjorde Robin Johansson en kanonräddning. Där var det nära 4–4.

Skotten i den tredje perioden var 9–10 och totalt blev det 30–31.

Robin Johansson var säker i Trojakassen. Daniel Trucken Karlsson och Anton Johansson bildade bästa backparet. Bland Trojaforwards var det många som övertygade. David Rundqvist, Jens Holmström, Jesper Thörnberg, Mattias Nilsson och Alexander Lindqvist-Hansen var allra bäst.