Arabyvallen invigd

Sport Artikeln publicerades

Mitt emellan regndropparna invigdes Arabyvallens nya konstgräs i samband med FC Växjös match mot Hinneryd på fredagskvällen.
– Äntligen, säger FC Växjös ordförande Bakhtiar Mohammed.

Det är lätt att förstå honom, Bakhtiar Mohammed. De senaste åren har hans lag FC Växjö fått spela sina matcher ute på Sportfältet i Teleborg då Arabyvallens naturgräs varit i stort sett ospelbart.
– Vi har väntat så länge på det här. Tidigare har våra hemmamatcher känts som bortamatcher, nu är vi tillbaka där vi hör hemma, där vi har våra familjer och vänner, säger han.

Invigningstalarevar Ulf Hedin (M), ordförande i fritidsnämnden. Han berättade att det nya konstgräset på Arabyvallen är ett startskott för en satsning på det plastiga underlaget i kommunen. Framöver väntas det som bekant bli konstgräs även på Sportfältet, Teknikum och vid Åbo idrottsplats.
– Det är fantastiskt roligt att inviga en ny fotbollsplan, eller att återinviga kanske jag ska säga. Den gamla planen var ju inte direkt känd för att vara den bästa. Nu hoppas jag att den här kommer att gå att använda betydligt oftare, sade Hedin.

Den nya mattantycktes dock inte ge hemmalaget den önskvärda energi som hemmapubliken hade hoppats på inför matchen mot Hinneryd. Trots ett massivt spelövertag matchen igenom blev det förlust med 0–2 (0–0) – och FC Växjö har därmed fortfarande bara en seger i år.
– Vi ägde matchen och de gör två skitmål. Det grinar emot oss just nu, säger den besvikne FC Växjötränaren Jonas Pettersson.
Hur stor påverkan hade underlaget?
– Jag vill absolut inte skylla på det, men det är klart att förberedelserna inte var optimala när vi bara hunnit träna en gång på det nya konstgräset inför matchen, säger han.
Målskyttar för Hinneryd var Henrik Johansson och Calle Jonsson.
Förutom FC Växjö kommer även Araby IF och Somaliska UF att få stor användning av planen som är en del av satsningen på Araby park arena-området.